RECEPTEK

A hagymás-gombás párolt marha

A hagymás-gombás párolt marha

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Egy finom klasszikus étel receptje marhahúsból. Köretként rizst, burgonyát vagy knédlit ajánlunk.

recept,recept fotó,marhahús -comb,szárított gomba,Marhahús,Laktózmentes ,Gluténmentes

Marhahús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt¼teáskanál
hagyma150gramm
köménymag, darált¼teáskanál
marhahús -comb600gramm
napraforgó olaj30milliliter
piros paprika, őrölt½teáskanál
szárított gomba30gramm
1teáskanál
víz400milliliter

 

Recept

1. 

marhahús -comb 600 gramm

A húst megmossuk és szeletekre vágjuk. Vékonyra klopfoljuk ki.

A húst megmossuk és szeletekre vágjuk....

2. 

szárított gomba 30 gramm

A gombát beáztatjuk.

A gombát beáztatjuk....

3. 

hagyma 150 gramm  napraforgó olaj 30 milliliter

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és...

4. 

Hozzáadjuk a húst és mindkét oldalról hagyjuk egy kicsit kifehéredni.

Hozzáadjuk a húst és mindkét oldalról hagyjuk...

5. 

 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  köménymag, darált ¼ teáskanál  piros paprika, őrölt ½ teáskanál

Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá köményt és őrölt pirospaprikát.

Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá köményt és...

6. 

víz 300 milliliter

Felöntjük vízzel, összekeverjük, és fedő alatt 45 percig pároljuk.

Felöntjük vízzel, összekeverjük, és fedő...

7. 

víz 100 milliliter

Hozzáadjuk a leszűrt gombát és szükség szerint önthetünk alá még egy kevés vizet ( amennyiben a víz nagyon elpárologott volna ).

Hozzáadjuk a leszűrt gombát és szükség...

8. 

További 30-45 percig pároljuk, amíg a husika puha nem lesz. Ha úgy tűnik hogy kevés a szaft adjunk hozzá vizet és forraljuk fel. Esetleg ha sűrűbb szaftot szeretnénk, adjunk hozzá egy kevés lisztet vagy kukorica keményítőt.

További 30-45 percig pároljuk, amíg a husika...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés