A hagymás-gombás párolt marha
Egy finom klasszikus étel receptje marhahúsból. Köretként rizst, burgonyát vagy knédlit ajánlunk.
recept,recept fotó,marhahús -comb,szárított gomba,Marhahús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
hagyma | 150 | gramm | |
köménymag, darált | ¼ | teáskanál | |
marhahús -comb | 600 | gramm | |
napraforgó olaj | 30 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | ½ | teáskanál | |
szárított gomba | 30 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 400 | milliliter |
Recept
3.
hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 30 milliliter
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
4.
Hozzáadjuk a húst és mindkét oldalról hagyjuk egy kicsit kifehéredni.
5.
só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • köménymag, darált ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt ½ teáskanál
Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá köményt és őrölt pirospaprikát.
7.
víz 100 milliliter
Hozzáadjuk a leszűrt gombát és szükség szerint önthetünk alá még egy kevés vizet ( amennyiben a víz nagyon elpárologott volna ).
8.
További 30-45 percig pároljuk, amíg a husika puha nem lesz. Ha úgy tűnik hogy kevés a szaft adjunk hozzá vizet és forraljuk fel. Esetleg ha sűrűbb szaftot szeretnénk, adjunk hozzá egy kevés lisztet vagy kukorica keményítőt.
Jó étvágyat!