A hóhér lendülete
Csak kevesen tudnak ellenállni a sült sértés hús, hagyma, fokhagyma, paprika, savanyú uborka és ketchup kombinációjának. Hogy a hóhér lendülete igazán erős legyen, csípős paprikával élesítsük meg neki a baltáját.
recept,recept fotó,sertéscomb,piros paprika,csemege uborka,ketchup, paprikás paszta, gyulyásba,Sertéshús,Cseh receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Cseh receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
paprikás paszta, gyulyásba | 2 | teáskanál | |
csemege uborka | 100 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
hagyma | 100 | gramm | |
ketchup | 5 | evőkanál | |
piros paprika | 200 | gramm | |
repceolaj | 4 | evőkanál | |
sertéscomb | 450 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
víz | 100 | milliliter |
Recept
1.
sertéscomb 450 gramm
A sertéscombot csíkokra vágjuk fel és hagyjuk egy rövid ideig szoba hőmérsékleten.
2.
repceolaj 4 evőkanál
A forró tepsibe olajat öntünk és a húst megsütjük. A húst fokozatosan rakjuk az olajba, úgy hogy ne hűljön ki az olaj és a hús ne kezdjen főni a sütés helyet.
3.
víz 100 milliliter • fekete bors, őrölt
Mikor a húsunk szép rózsaszínű és illatos lesz, felöntjük egy kevés vízzel, fűszerezzük és letakarjuk. Párolni hagyjuk kb 20 percen keresztül.
4.
hagyma 100 gramm • piros paprika 200 gramm • csemege uborka 100 gramm
Ez idő alatt , felszeleteljük a zöldségeket.
5.
Mikor a hús már puhulni kezd, hozzáadjuk a zöldségeket és további 10 percig pároljuk, néha keverjük meg.
6.
ketchup 5 evőkanál • só ½ teáskanál
Lecsóval :) és sóval ízesítjük. Megkeverjük és kikapcsoljuk a tűzhelyet.
7.
paprikás paszta, gyulyásba 2 teáskanál
Ezután a húst elosztjuk a gyerekek és a felnőttek részere amibe csili paprikát keverünk. Jól összekeverjük és azonnal fogyaszthatjuk is.
Jó étvágyat!