ActiFry csirkeszárny gyömbér pácban
Ropogós szárnyak illatos gyömbéres-hagymás pácban, sült burgonyával és cukkinivel. Tartármártással tálaljuk.
recept,recept fotó,cukkini,gyömbérgyökér,csirkeszárnyak,Csirkehús,ActiFry 2v1 receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 800 | gramm | |
csirkeszárnyak | 400 | gramm | |
cukkini | 500 | gramm | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
grill fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
gyömbérgyökér | 30 | gramm | |
hagyma | 100 | gramm | |
olivaolaj | 4 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál |
Recept
1. A szárnyak pácolása
hagyma 100 gramm • gyömbérgyökér 30 gramm • csirkeszárnyak 400 gramm
A hagymát és a gyömbért megtisztítjuk, feldaraboljuk és turmixoljuk. A csirkeszárnyakat megmossuk.
2.
olivaolaj 4 evőkanál
A szárnyakat egy tálba tesszük, megkenjük páccal és hozzáadjuk az olajat. Keverjük össze és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
3. A szárnyak sütése
só ½ teáskanál
Az ActiFry -ben az edénybe helyezzük el a csirkeszárnyakat a páccal együtt és enyhén sózzuk meg. Állítsuk az edényt 15 perces főzési időre. A start gomb megnyomásával a szárnyak sülni kezdenek. 15 perc elteltével adjuk hozzá az edény felső részét - serpenyőt, a szárnyakat ne helyezzük át, állítsuk be a 2 az 1 -ben csirke módot 30 percre. A szárnyak lassan megsülnek.
4. Burgonya sütése
burgonya 800 gramm • grill fűszerkeverék 1 teáskanál
Kivesszük a szárnyakat az edényből, oldalra tesszük egy tányérra. Tegyük a burgonyát az edénybe, szórjuk meg fűszerekkel. Állítsuk az edényt 30 perces főzési időre. A start gomb megnyomásával a burgonya sülni kezd.
5. Cukkini chips elkészítése
cukkini 500 gramm • fokhagyma 3 gerezd
A burgonya sütése alatt megtisztítjuk a cukkinit, kisebb darabokra vágjuk hasábburgonya alakúra. A fokhagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.
6. Mindent együtt megsütünk
A burgonya 15 perces sütése után adjuk hozzá a fokhagymát és a cukkinit, és 15 percig főzzük együtt. 5 perccel a vége előtt a szárnyakat a serpenyőre tesszük, az edénybe a burgonya fölé tesszük, és 2in1 módban ropogósra sütjük.
Jó étvágyat!