ActiFry grillezett csirke combok
Kicsontozott, csirkecombok burgonya, sárgarépa és hagyma körettel.
recept,recept fotó,csirkecomb, egész,burgonya,répa,Csirkehús,ActiFry 2v1 receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús › ActiFry 2v1 receptek › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezon - Sárgarépa › Szezon - Burgonya ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 | gramm | |
csirkecomb, egész | 2 | darab | |
hagyma | 100 | gramm | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
köménymag, őrölt | ¼ | teáskanál | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | ½ | teáskanál | |
répa | 200 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
őrölt gyömbér | ¼ | teáskanál |
Recept
2.
só ¼ teáskanál • olivaolaj 1 evőkanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • őrölt gyömbér ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt ¼ teáskanál
A megadott hozzávalókat összekeverjük, és a folyékony páccal alaposan megkenjük a húst.
3.
burgonya 400 gramm • répa 200 gramm • olivaolaj 1 evőkanál • só ¼ teáskanál • köménymag, őrölt ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt ¼ teáskanál
A burgonyát, sárgarépát kb egyforma darabokra vágjuk. Belerakjuk az ActiFry fritőz alsó fokozatába és egyenletesen megcsepegtetjük olajjal. A teljes elkészítési időt 40 percre állítjuk, a csirkehús grillezése a legfelső edényben 12 perc. Sózzuk, megszórjuk köménnyel és paprikával.
4.
hagyma 100 gramm
10 perc elteltével az ActiFry-t kinyitjuk és hozzáadjuk a vastagra vágott hagymát. Visszazárjuk és folytatjuk a grillezést a start gomb megnyomásával.
5.
A 18 perc elteltével a fritőz kikapcsol és hangfigyelmeztetéssel jelzi, hogy be kell helyezni a felső edényt, amelyen a csirkehúst helyezzük el, bőrrel felfelé, és folytatjuk a grillezést.
Jó étvágyat!