ActiFry grillezett csirkemell zöldsalátával
ActiFry recept finom, és szaftos csirkehús elkészítésére. Az elkészítéshez minimális mennyiségű olajat használunk. Hozzáadtunk egy zöldsalátát édes-savanyú öntettel.
recept,recept fotó,csirkemell,mezei saláta,Csirkehús,ActiFry 2v1 receptek,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
Feta sajt | 200 | gramm | |
citromlé | ½ | darab | |
csirkemell | 500 | gramm | |
fehér retek | 230 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
ketchup | 1 | evőkanál | |
kremsi mustár | 1 | evőkanál | |
mezei saláta | 150 | gramm | |
napraforgó olaj | ½ | ||
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
natúr joghurt | 125 | gramm | |
olivaolaj | 1 | evőkanál | |
paradicsom | 150 | gramm | |
porcukor | 1 | evőkanál | |
szójamártás | 1 | evőkanál | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
ételízesítő | 1 | teáskanál |
Recept
1. Pác
fokhagyma 2 gerezd • tyúk tojás 1 darab • kremsi mustár 1 evőkanál • ketchup 1 evőkanál • só 1 teáskanál • ételízesítő 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • napraforgó olaj 3 evőkanál • szójamártás 1 evőkanál
A préselt foghagymához hozzáadjuk a tojást, mustárt, ketchupot, sót, ételízesítőt(vegeta, podravka), fűszereket, olajat, és a szója szószt.
2. Csirke mellek
csirkemell 500 gramm
A megmosott csirkemelleket vastagabb kb. 7x4cm csíkokra szeleteljük.
3.
A csirkecsíkokat egyenként megkenjük a páccal, és hűvös helyen tároljuk legalább egy óráig, vagy akár egész éjszakát is hagyhatjuk, hogy az ízek jobban keveredjenek.
4. Az ActiFry felső része
napraforgó olaj ½ L
A bepácolt csirkedarabokat az Actifry grill felső részére helyezzük, amelyre előzőleg egy actifry kiskanál olajat öntöttünk.
5. Grillezés
Bekapcsoljuk az Actifry-t, és beállítjuk a 2in1 gomb 2x megnyomásával a CSIRKE programot, majd 12 percig grillezzük.
6. Saláta
fehér retek 230 gramm • Feta sajt 200 gramm • paradicsom 150 gramm • mezei saláta 150 gramm
A zöldsaláta elkészítéséhez friss salátát, karikákra vágott fehér retket, kis kockákra vágott feta sajtot, és feldarabolt paradicsomot használunk.
7. Saláta öntet
natúr joghurt 125 gramm • citromlé ½ darab • olivaolaj 1 evőkanál • porcukor 1 evőkanál
Az öntethez jól összekeverünk fehér joghurtot, egy fél citrom levét, olíva olajat, és porcukrot. A salátát csak tálalás előtt ajánlatos leönteni az öntettel.
Jó étvágyat!