ActiFry hermelin dióval

Nagyszerű töltött sajt szalonnába csomagolva ActiFry fritőzben készítve. Hasábburgonyával tálaljuk, amelyet szintén ebben az egyszerű konyhai segédeszközben készítünk.
recept,recept fotó,só,dió,Hermelin sajt,Húsnélküli ételek,ActiFry 2v1 receptek,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Hermelin sajt | 5 ?? | darab kcal | |
burgonya | 1200 1104 | gramm kcal | |
dió | 100 674 | gramm kcal | |
fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
olivaolaj | 4 528 | evőkanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
zsírszalonna | 150 960 | gramm kcal |
Recept
1.
burgonya 1200 gramm • olivaolaj 1 evőkanál • só ½ teáskanál
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, megszárítjuk, hasábokra vágjuk. Belerakjuk az actifry edénybe, hozzáadunk egy kis olajat, sót és 40 percig sütjük.

2.
dió 100 gramm • fokhagyma 3 gerezd • olivaolaj 3 evőkanál
Konyhai aprítóban felaprítjuk a diót és a fokhagymát. Az aprított dióhoz olíva olajat adunk, és nehezebben kenhető masszára keverjük.

3.
Hermelin sajt 5 darab • zsírszalonna 150 gramm
A hermelineket félbevágjuk, és egyenletesen rákenjük a diós masszát. A zsíros szalonnát vékony csíkokra vágjuk.

4.
A hermelint belecsomagoljuk a szalonnába, és cérnával összekötjük.

5.
Az elkészített sajtokat belerakjuk az actifry serpenyőbe (lapra). Azt behelyezzük a kész hasábburgonya felé, bekapcsoljuk a 2az1-ben Csirke programot 3-4 percre. A töltött sajtokat besütjük. Tálalás előtt eltávolítjuk a cérnákat.

Jó étvágyat!