ActiFry marinált lazac

ActiFry recept grillezett lazacra fokhagymás-lime marináddal és grillezett cherry paradicsommal.
recept,recept fotó,lazac,Halak,ActiFry 2v1 receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
bazsalikom | ¼ 1 | teáskanál kcal | |
cherry paradicsom | 10 ?? | darab kcal | |
fekete bors, őrölt | 1 ?? | csipet kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
lazac | 400 808 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 1 135 | evőkanál kcal | |
só | ¼ 0 | teáskanál kcal | |
zöldcitrom lé | 1 4 | evőkanál kcal |
Recept
1. Marinád
napraforgó olaj 1 evőkanál • fokhagyma 1 gerezd • zöldcitrom lé 1 evőkanál • bazsalikom ¼ teáskanál • fekete bors, őrölt 1 csipet • só ¼ teáskanál
Egy tálban összekeverjük az olajat, préselt fokhagymát, lime levet, szárított bazsalikomot, fekete borsot és a sót.

2.
lazac 400 gramm
A megmosott és megszárított lazacot felvágjuk, minden oldalról megkenjük a marináddal és kb. egy órán át hűvös helyen pihentetjük.

3. Felső rész - lap
cherry paradicsom 10 darab
A marinált lazacot egyenletesen szétrakjuk a felső részen - ActiFry lapon, majd háromszor lenyomjuk a 2az1-ben HAL programot, és beállítjuk a 8 perces időzítőt, majd a Start gombbal bekapcsoljuk. 8 perc elteltével hozzáadjuk a cherry paradicsomot és további 2 percig grillezzük.

Jó étvágyat!