Adventi körtés kalács omlós tésztából
Egy omlós gyümölcsös meglepetés az adventi asztalra.
recept,recept fotó,finomliszt,dió, darált,vaj,körte,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 100 | gramm | |
finomliszt | 200 | gramm | |
kristálycukor | 60 | gramm | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
körte | 700 | gramm | |
mézeskalács fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 200 | gramm |
Recept
1. Tészta elkészítése
finomliszt 200 gramm • dió, darált 100 gramm • vaj 200 gramm • kristálycukor 60 gramm • tyúk tojás 1 darab
A megadott hozzávalókból tésztát készítünk. A tésztát gyorsan dolgozzuk ki, mert rövid idő után a kezünkre kezd tapadni.
2. A tészta kinyújtása
A kidolgozott tésztát egy órára hűvös helyre tesszük. Majd két részre osztjuk, és az egyiket kinyújtjuk a lehető legnagyobbra (óvatosan kell nyújtani, mert a tészta egy idő után szakadozni kezd). A kinyújtott tésztát egy kerek formába helyezzük. A széleit kihúzzuk és jól megnyomkodjuk. A formát nem vajazzuk ki, mivel az egész tészta elég sok zsiradékot tartalmaz.
4.
kristálycukor 2 evőkanál • mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
Majd a tésztára szétrakjuk a körtéket, megszórjuk cukorral kevert mézeskalács fűszerkeverékkel.
5. Sütés
A tölteléket letakarjuk a másik kinyújtott tésztával, majd a tésztát kicsit megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 20-30 percig sütjük.
Jó étvágyat!