Alaszkai tőkehal kari szósszal
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető könnyű ebéd, akár kezdő szakácsok számára is. Köretnek sült hokkaido tököt ajánlunk, de megfelel a főtt burgonya vagy a burgonyapüré is.
recept,recept fotó,Alaszkai tőkehal,curry fűszerkeverék,főzőtejszín (10-12%-os),Halak
Halak
kategóriak
Halak ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Alaszkai tőkehal | 300 | gramm | |
bazsalikom | - | ||
curry fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
fehér bors, őrölt | - | ||
főzőtejszín (10-12%-os) | 150 | milliliter | |
hagyma | 60 | gramm | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
rétesliszt | 1 | evőkanál | |
só | - |
Recept
1. Tőkehal sütése
Alaszkai tőkehal 300 gramm • bazsalikom • fehér bors, őrölt • só
A tőkehal filét harmadokra vágjuk és rövid ideig forró olajon pirítjuk, de csak annyi ideig, hogy a hús ne essen szét. Fűszerezzük bazsalikommal, fehér borssal és sóval.
2. Kari szósz
olivaolaj 2 evőkanál • hagyma 60 gramm • rétesliszt 1 evőkanál
A serpenyőben felforraljuk az olajat, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Megszórjuk liszttel és röviden pirítjuk.
3.
curry fűszerkeverék 1 teáskanál • főzőtejszín (10-12%-os) 150 milliliter
Hozzáadjuk a karit, tejszínt és összekeverjük. Szükség szerint hígíthatjuk tejszínnel vagy tejjel.
Jó étvágyat!