Alaszkai tőkehalfilé párolva
Ínycsiklandozó hal fogás gőzedényben
recept,recept fotó,Alaszkai tőkehal,brokkoli,mirelit borsó,Halak,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes ,Laktózmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
Alaszkai tőkehal | 1000 | gramm | |
brokkoli | 250 | gramm | |
burgonya | 600 | gramm | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
fűszerek halra | - | ||
mirelit borsó | 250 | gramm | |
piros paprika, őrölt | - | ||
szójamártás | 2 | evőkanál | |
só | - |
Recept
1.
Alaszkai tőkehal 1000 gramm • szójamártás 2 evőkanál • fokhagyma 4 gerezd • piros paprika, őrölt • fűszerek halra • burgonya 600 gramm • brokkoli 250 gramm
Szójaszószból, préselt fokhagymából, paprikából és borsból elkészítjük a pácot, amellyel megkenjük a halfilét. Belehelyezzük a gőzedény első (legalsó) fokozatába. Közben megpucoljuk a burgonyát és a rózsákra szedjük a brokkolit.
2.
mirelit borsó 250 gramm • só
A másik edénybe belehelyezzük a félbevágott burgonyákat a borsóval és a brokkoli rózsákkal. Lágyan megsózzuk. Az egészet együtt 25 percig pároljuk.
Jó étvágyat!