Alma leveles tésztába csomagolva
Alma, dió és méz finom ropogós tésztában. Hidegen tálaljuk. Egy adag vanília fagylalttal még finomabbá tehetjük.
recept,recept fotó,alma ,Rétesek,Szezonális receptek
Rétesek
kategóriak
Rétesek › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1500 | gramm | |
citromlé | - | ||
dió | 100 | gramm | |
fahéj cukor | 3 | teáskanál | |
leveles tészta | 500 | gramm | |
méz | 6 | evőkanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 6 | teáskanál | |
vaníliacukor | 3 | teáskanál |
Recept
1.
6 darab almát meghántunk és óvatosan eltávolítjuk a magházat. Citromlével megcsepegtetjük.
3.
leveles tészta 500 gramm • vaníliacukor 3 teáskanál • fahéj cukor 3 teáskanál
A leveles tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon kb. 3 milliméteresre nyújtjuk. 6 egyforma részre osztjuk el. Minden egyes rész közepére elhelyezünk egy almát. Az almát megszórjuk vaníliacukorral és fahéjas cukorral. Ahonnét kivágtuk a magházat ott beletöltjük a diót.
4.
méz 6 evőkanál • vaj 6 teáskanál
A diórá rá öntünk egy kanál mézet. A tetejére egy szelet vajat rakunk. Majd az almát a tésztába becsomagoljuk.
5.
tyúk tojás 1 darab
Az így becsomagolt almákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Megkenjük őket felvert tojással., és néhol a tésztát megszurkáljuk egy villa segítségével.
6. Sütés
Előmelegített sütőben sütjük i 180°C kb 25 percig aranysárgára. Miután megsült meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat!