Alma torta
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető almás sütemény.
recept,recept fotó,reszelt alma,Torták,Szezonális receptek
Torták
kategóriak
Torták › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 100 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | evőkanál | |
finomliszt | - | ||
mazsola | 3 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
porcukor | 120 | gramm | |
reszelt alma | 400 | gramm | |
rum | 2 | evőkanál | |
rétesliszt | 350 | gramm | |
sütőpor | 3 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 150 | milliliter | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | - | ||
vaníliacukor | 20 | gramm |
Recept
1. A tészta elkészítése
tyúk tojás 2 darab • reszelt alma 400 gramm • porcukor 120 gramm • napraforgó olaj 100 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter • rum 2 evőkanál
A tojást, cukrot, olajat, tejet, rumot és a lereszelt almát egy tálban jól összekeverjük.
2.
dió, darált 100 gramm • mazsola 3 evőkanál • fahéj, őrölt 1 evőkanál • vaníliacukor 20 gramm • sütőpor 3 teáskanál • rétesliszt 350 gramm
Hozzáadjuk az őrölt diót, mazsolát, fahéjat, lisztet, vaníliacukrot és a sütőport.
3. Sütés
Egy lisztel meghintet és zsiradékkal kikent torta formába öntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 170 °C kb 40 percig sütjük.
Jó étvágyat!