Almás-céklás saláta
Almával és céklával teli egészséges és finom saláta.
recept,recept fotó,alma ,cékla,Zöldségsaláták,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Zöldségsaláták
kategóriak
Zöldségsaláták › Laktózmentes › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Cékla ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 400 | gramm | |
citromlé | 30 | evőkanál | |
csemege reszelt torma | 20 | gramm | |
cékla | 400 | gramm | |
nádcukor | 4 | teáskanál | |
víz | 150 | milliliter |
Recept
1.
cékla 400 gramm
A céklát megmossuk és forró vízbe helyezzük. Puhára főzzük 30-50 percig (mérettől függően). Miután kihűlt, burgonya hámozóval meghámozzuk.
2.
A céklát vastagon lereszeljük.
5.
víz 150 milliliter • citromlé 30 evőkanál • nádcukor 4 teáskanál
Vízben elkeverjük a cukrot majd belekeverjük a citromlevet. A kész öntetet ráöntjük a salátára majd megkeverjük.
Jó étvágyat!