Almás-csokoládés kenő
Kiváló házi "nutela" a gyermekeink számára, nem csak reggelire. Friss péksüteményre vagy kenyérre kenve tálaljuk. Felhasználhatjuk kalácsok és sütemények készítéséhez is.
recept,recept fotó,alma ,csokoládé,Kenhető ételek és krémek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Kenhető ételek és krémek
kategóriak
Kenhető ételek és krémek › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 3 | kilogramm | |
csokoládé | 100 | gramm | |
kakaó | 100 | gramm | |
kristálycukor | 750 | gramm | |
kukoricakeményítő | 120 | gramm | |
víz | 400 | milliliter |
Recept
1.
alma 3 kilogramm • víz 400 milliliter
Az almát megpucoljuk, felszeleteljük, hozzáöntjük a vizet és puhára főzzük.
2.
kukoricakeményítő 120 gramm • kakaó 100 gramm
Az almát hagyjuk langyosra lehűlni, majd botmixer segítségével pépesítjük. Hozzáadunk kukorica keményítőt, kakaót és újra pépesítjük.
3.
kristálycukor 750 gramm • csokoládé 100 gramm
A masszát visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Hozzászórjuk a cukrot és a csokoládét. Sűrűsödésig kevergetjük.
4.
A forró krémet kisebb befőttes poharakba töltjük. Azonnal lezárjuk ...
5.
... majd a befőttes poharat fejjel lefelé fordítjuk. Szobahőmérsékletnél hagyjuk lehűlni. Hűvös helyen tárolandó.
Jó étvágyat!