Almás - fahéjas muffin

Illatos muffinok nem csak az esős őszi napokra.
recept,recept fotó,rétesliszt,sütőpor,alma ,fahéj, őrölt,Muffinok
Muffinok
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 200 122 | gramm kcal | |
citromlé | 2 3 | teáskanál kcal | |
fahéj, őrölt | 2 25 | teáskanál kcal | |
gyümölcsös jogurt | 150 146 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 100 402 | gramm kcal | |
mazsola | 60 171 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 8 1079 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 200 712 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 3 12 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaníliacukor | 8 29 | gramm kcal | |
édes mandulavelő | 80 464 | gramm kcal |
Recept
1.
rétesliszt 200 gramm • édes mandulavelő 80 gramm • sütőpor 3 teáskanál
Összekeverjük a lisztet, őrölt mandulát és a sütőport.
2.
mazsola 60 gramm • alma 200 gramm • citromlé 2 teáskanál • gyümölcsös jogurt 150 milliliter • fahéj, őrölt 2 teáskanál
A mazsolát forróvízbe áztatjuk, kis ideig állni hagyjuk, majd a vizet leöntjük. Az almát meghámozzuk, magtalanítjuk. Kb. 100 g almát apró kockákra vágunk, majd alaposan összekeverjük citromlével. 50 g joghurtot összekeverünk fahéjjal.

3.
kristálycukor 100 gramm • vaníliacukor 8 gramm • só • tyúk tojás 2 darab • napraforgó olaj 8 evőkanál
A maradék almát lereszeljük, összekeverjük cukorral, vanília cukorral, olajjal, csipetnyi sóval, a maradék joghurttal és tojással. Hozzáadjuk a fahéjas joghurtot.

4.
A liszt masszához hozzáadjuk az előző lépésben készített masszát, a mazsolát és a felkockázott almát.

5.
A muffin formákat kikenjük zsiradékkal, majd kanál segítségével megtöltjük a formákat. 180 ° C-on 25 percig sütjük.

Jó étvágyat!