Almás kalács
Finom nyári almás kalács.
recept,recept fotó,reszelt alma,Kalácsok,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Laktózmentes › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
margarin | 250 | gramm | |
porcukor | 500 | gramm | |
reszelt alma | - | ||
rétesliszt | 400 | gramm | |
sütőpor | 12 | gramm | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaníliacukor | 20 | gramm |
Recept
1.
Az elkészítéshez szükségünk van tojásra, porcukorra, lisztre, sütőporra, reszelt almára, vanília cukorra és növényi zsiradékra.
2.
tojássárgája 4 darab • porcukor 250 gramm • margarin 250 gramm • rétesliszt 400 gramm • sütőpor 12 gramm
A sárgáját a porcukorral vajjal, vagy növényi zsiradékkal, liszttel és a sütőporral jól összegyúrjuk. Tésztát készítünk belőle, majd két felé választjuk, majd az egyik felét egy órára a hűtőbe helyezzük.
3.
A másik felét kinyújtjuk, és a kivajazott sütőlapra helyezzük.
5.
tojásfehérje 4 darab • vaníliacukor 20 gramm • porcukor 250 gramm
A lehűtött tésztát egy tálba reszeljük, és hozzáadunk fehérjéből készített habot vanília és porcukorral.
6.
Lágyan rákenjük az almákra.
7.
Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig sütjük.
8.
Cukrozzuk.
9.
Óvatosan éles késsel szeleteljük.
Jó étvágyat!