Almás kalács túróval

Gyorsan elkészíthető kalács alma befőttel. A gyerekek is nagyon szeretik.
recept,recept fotó,reszelt alma,Kalácsok
Kalácsok
Főzőcske
Adag
20
Adag tömege
162 g
Adag energiatartalma
256 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Kalácsok › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) › Almás kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 350 1222 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | 2 25 | teáskanál kcal | |
kefir 3,6% | 900 540 | milliliter kcal | |
napraforgó olaj | 100 899 | milliliter kcal | |
narancs héj | 2 10 | teáskanál kcal | |
porcukor | 220 854 | gramm kcal | |
reszelt alma | 900 549 | gramm kcal | |
sütőpor | 10 8 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
túró, sima,lágy | 500 595 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 15 55 | gramm kcal |
Recept

2.
kefir 3,6% 900 milliliter • tyúk tojás 3 darab • napraforgó olaj 100 milliliter • porcukor 120 gramm • fahéj, őrölt 2 teáskanál • vaníliacukor 15 gramm
Hozzáadunk savanyított tejet, tojást, olajat, cukrot, fahéjat, vanília cukrot. Simára kikeverjük.


4.
Egy nagyobb sütőlapot (48x38cm) sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát.

5.
túró, sima,lágy 500 gramm • porcukor 100 gramm • tyúk tojás 1 darab • narancs héj 2 teáskanál
A túrót cukorral, tojással és reszelt narancs (illetve citrom) héjával keverjük össze.

6.
A túrót cukrász zacskóba rakjuk...

7.
... majd cikkcakk formában rányomjuk a tésztára.

8.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb 60 percig sütjük. Lehűlés után a kalácsot felszeleteljük, és tálaljuk. Hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!