Almás kenyérfelfújt pudinggal
A felfújt mintha sütemény lenne. A tálalásnál öntsük le a felfújtat savanyúbb gyümölcs levével.
recept,recept fotó,alma ,vaníliás puding -por,Édes ételek,Receptek babáknak,Szezonális receptek
Édes ételek
kategóriak
Édes ételek › Receptek babáknak › Szezonális receptek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alacsony zsírtartalmú tej 0,5% | 1 | liter | |
alma | 800 | gramm | |
kifli | 5 | darab | |
kristálycukor | 150 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | - | ||
vaníliacukor | 12 | gramm | |
vaníliás puding -por | 120 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
2.
kifli 5 darab • vaníliacukor 12 gramm • kristálycukor 100 gramm
A kifliket feldaraboljuk, majd hozzáadjuk az almát, és mindkét cukrot.
3.
vaj • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • tyúk tojás 2 darab
Jól összekeverjük, berakjuk egy vajjal kikent formába, és lenyomkodjuk. A tejben elkavarjuk a tojást, és ráöntjük a kiflikre.
4.
alacsony zsírtartalmú tej 0,5% 1 liter • vaníliás puding -por 120 gramm • kristálycukor 50 gramm
A tejben elkavarjuk a pudingport cukorral. Sűrű krémre főzzük.
5.
A pudingot ráöntjük a tejben áztatott kiflikre.
6.
200°C fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
7.
A tálalás előtt hagyjuk kihűlni, mert ha meleg a puding, nem lehet rendesen szeletelni a felfújtat.
Jó étvágyat!