Almás-mandulás sütemény sütés nélkül
Egyszerű sütemény háztartási kekszből, amely teli van könnyű almás-mandulás töltelékkel és tejszínhabbal a tetején :)
recept,recept fotó,alma ,darált mandula,vajas száraz keksz,habtejszín (30-33%),Sütemények,Sütés nélküli,Szezonális receptek
Sütemények
kategóriak
Sütemények › Sütés nélküli › Szezonális receptek › Sütés nélküli sütemények › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1.5 | kilogramm | |
citromlé | 20 | milliliter | |
darált mandula | 80 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
habtejszín (30-33%) | 600 | milliliter | |
kristálycukor | 160 | gramm | |
mandula | 20 | gramm | |
vajas száraz keksz | 460 | gramm | |
vaníliás puding -por | 74 | gramm | |
víz | 500 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | - |
Recept
2.
víz 100 milliliter • kristálycukor 160 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál
Belerakjuk egy mély lábasba, hozzáadunk vizet, cukrot és fahéjat. Az egészet összekeverjük és kb. 10 percig pároljuk.
5.
...és az előkészített pudingot, majd sűrűre főzzük.
6.
darált mandula 80 gramm
Belekeverjük a mandulát. Hagyjuk rövid ideig lehűlni (nem teljesen hidegre).
7.
vajas száraz keksz 460 gramm • zsírszegény tej 1,5%
A sütőlapra rakjuk a rövid ideig tejbe mártott háztartási kekszet (csak az első réteg háztartási kekszet mártogatjuk). A süteményünk három háztartási keksz rétegből és három almás töltelék rétegből tevődik össze. A háztartási kekszet más méretre is rakható, legyen az szélességre, hosszra vagy magasságra, és ez szerint kell rakni a töltelék rétegeket. A keksz rétegre rákenjük a langyos töltelék harmadát...
8.
... majd újból rakunk egy réteg kekszet. Erre ismét a töltelék jön - a második harmad, majd keksz réteg és az utolsó harmad. Hagyjuk teljesen lehűlni.
9.
mandula 20 gramm
A mandulát leöntjük forró vízzel, hagyjuk kis ideig a vízben állni, majd leszűrjük és meghámozzuk. Felekre szedjük szét.
10.
Rövid ideig szárazon pirítjuk.
12.
A tejszínhabot rákenjük a süteményre. Pirított és darált mandulával díszítjük. Hagyjuk legalább 4 órán át pihenni hűvös helyen. Az egyes szeleteket felvághatjuk a felhasznált keksz méretére vagy tetszés szerinti formára.
Jó étvágyat!