Almás muffini
Közkedvelt muffin, teli almával a gyerekek nagy kedvence.
recept,recept fotó,alma ,Muffinok,Szezonális receptek
Muffinok
kategóriak
Muffinok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 500 | gramm | |
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
finomliszt | 270 | gramm | |
kefir 3,6% | 250 | milliliter | |
kristálycukor | 130 | gramm | |
napraforgó olaj | 80 | milliliter | |
rétesliszt | 60 | gramm | |
szódabikarbóna | ½ | teáskanál | |
sütőpor | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 40 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 270 gramm • sütőpor 2 teáskanál • szódabikarbóna ½ teáskanál • fahéj, őrölt 2 teáskanál
A tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a fahéjat.
2.
tyúk tojás 1 darab • kristálycukor 100 gramm • napraforgó olaj 80 milliliter • kefir 3,6% 250 milliliter
A tojást felverjük cukorral, olajjal és a kefirrel.
4.
A tojássárgához hozzáadjuk a lisztes masszát.
5.
Hozzáadjuk az apróra vágott almát és összekeverjük.
6.
rétesliszt 60 gramm • vaj 40 gramm • kristálycukor 30 gramm
A lisztet, cukrot és a vajat összekeverjük.
7.
A muffin sütőlapot megtöltjük papírkosárkákkal. A tésztát a papírkosárkákba osztjuk szét és megszórjuk az elkészített morzsával.
8.
25 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!