Almás palacsinta
A vastagabb almás palacsintát töltelék nélkül fogyasztjuk. A tetejét megszórjuk porcukorral vagy megkenhetjük sárgabarack lekvárral.
recept,recept fotó,alma ,rétesliszt,Palacsinták,Szezonális receptek
Palacsinták
kategóriak
Palacsinták › Szezonális receptek › Szezon - Alma (ősz) › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 600 | gramm | |
friss élesztő | 20 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
rétesliszt | 500 | gramm | |
vaníliacukor | 20 | gramm | |
zabpehely | 100 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 1 | liter |
Recept
1. Az alma elkészítése
alma 600 gramm
Az almát megpucoljuk, eltávolítjuk a magtárat, majd vastagra lereszeljük.
2. A tészta elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 1 liter • rétesliszt 500 gramm • friss élesztő 20 gramm • kristálycukor 1 teáskanál • vaníliacukor 20 gramm • zabpehely 100 gramm
Az almához hozzáadjuk a tejet, lisztet, cukrot, élesztőt, vanília cukrot és a zabpelyhet. Az egészet jól összekeverjük és fél órát állni hagyjuk. Ez idő alatt a tészta lágyan megkel.
3. A palacsinta sütése
A palacsintát zsiradék hozzáadása nélkül sütjük. A palacsinták átmérője 18-20 cm. Az átlagoshoz képest vastagabb palacsintákat sütünk, egy palacsintára 100-150 g tésztát használunk.
4. Tálalás
A palacsintát megszórjuk porcukorral, vagy lágyan megkenjük lekvárral.
Jó étvágyat!