Almás palacsinta tönkölylisztből
Finom palacsinta egy egészségesebb lisztből készítve.
recept,recept fotó,alma ,tönkölyliszt, sima,Palacsinták,Szezonális receptek
Palacsinták
kategóriak
Palacsinták › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 3 | darab | |
fahéj, őrölt | ½ | teáskanál | |
repceolaj | 1 | evőkanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
tönkölyliszt, sima | 250 | gramm | |
vaníliacukor | 1 | teáskanál | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ | liter |
Recept
2.
zsírszegény tej 1,5% ½ liter • tönkölyliszt, sima 250 gramm • tyúk tojás 3 darab • fahéj, őrölt ½ teáskanál • vaníliacukor 1 teáskanál • repceolaj 1 evőkanál
Az összes alapanyagot az almával együtt alaposan összeturmixoljuk.
3.
A forró palacsintasütőre öntünk egy merőkanál tésztát, és szétkenjük az egész felületen. Amikor a tészta sötétebb lesz az alsó oldalán és a szélén, a széléhez hozzáadunk egy kis olajat, hogy a palacsinta ne ragadjon le. Aztán átfordítjuk és aranysárgára sütjük a másik oldalát is.
Jó étvágyat!