Almás palacsinta tönkölylisztből

Finom palacsinta egy egészségesebb lisztből készítve.
recept,recept fotó,alma ,tönkölyliszt, sima,Palacsinták
Palacsinták
Főzőcske
Adag
15
Adag tömege
95 g
Adag energiatartalma
96 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 40 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 3 275 | darab kcal | |
fahéj, őrölt | ½ 7 | teáskanál kcal | |
repceolaj | 1 135 | evőkanál kcal | |
repceolaj | 30 270 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
tönkölyliszt, sima | 250 225 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 1 19 | teáskanál kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ 240 | liter kcal |
Recept

2.
zsírszegény tej 1,5% ½ liter • tönkölyliszt, sima 250 gramm • tyúk tojás 3 darab • fahéj, őrölt ½ teáskanál • vaníliacukor 1 teáskanál • repceolaj 1 evőkanál
Az összes alapanyagot az almával együtt alaposan összeturmixoljuk.

3.
repceolaj 30 milliliter
A forró palacsintasütőre öntünk egy merőkanál tésztát, és szétkenjük az egész felületen. Amikor a tészta sötétebb lesz az alsó oldalán és a szélén, a széléhez hozzáadunk egy kis olajat, hogy a palacsinta ne ragadjon le. Aztán átfordítjuk és aranysárgára sütjük a másik oldalát is.

Jó étvágyat!