Almás sütemény
Ínycsiklandozó sütemény, nem csak az ünnepi pillanatokra.
recept,recept fotó,alma ,főzőcsokoládé,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 300 | gramm | |
búzadara | 200 | gramm | |
főzőcsokoládé | 100 | gramm | |
kakaó | 2 | teáskanál | |
kandírozott gyümölcs mix | 100 | gramm | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
mandulaszirom | 0 | ||
rétesliszt | - | ||
sütőpor | ½ | teáskanál | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
vaj | - | ||
vaj | 15 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 50 | milliliter |
Recept
4.
zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • kakaó 2 teáskanál • sütőpor ½ teáskanál
A sárgájához hozzáadjuk a tejet és a darás almát, kakaót és a sütőport. Az egészet jól összekeverjük.
5.
tojásfehérje 3 darab • vaj • mandulaszirom • rétesliszt
A fehérjéből kemény habot készítünk és belekeverjük a tésztába. Az őzgerinc formát kivajazzuk, és megszórjuk mandula szirmokkal illetve lisztel.
6.
kandírozott gyümölcs mix 100 gramm
A tésztát beleöntjük a formába, hozzáadjuk a kandírozott gyümölcsöt, amelyet egy villa segítségével lágyan beledolgozunk a tésztába. A gyümölcs helyett belekeverhetünk mazsolát vagy feldarabolt diót. Esetleg ezen hozzávalók kombinációját.
7.
A süteményt 175°C -on 35 percig sütjük.
8. Hétköznap készítve...
A megsült süteményt hagyjuk az őzgerinc formában kihűlni, majd kifordítjuk. Felszeleteljük és tálalhatjuk.
9. Ünnepek alkalmával...
főzőcsokoládé 100 gramm • vaj 15 gramm
Vízfürdőben csokoládét olvasztunk egy kis vajjal.
10.
Egy ecset segítségével megkenjük a süteményt.
Jó étvágyat!