Almás szedres rétes
recept,recept fotó,alma ,szeder,Rétesek,Szezonális receptek
Rétesek
kategóriak
Rétesek › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Szeder ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1000 | gramm | |
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
kristálycukor | 140 | gramm | |
kukoricapehely (cornflakes) | 100 | gramm | |
leveles tészta | 400 | gramm | |
szeder | 500 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zabpehely | - | ||
zsemlemorzsa | 100 | gramm | |
őrölt mák | - |
Recept
1.
alma 1000 gramm • szeder 500 gramm
Az almát megmossuk, negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat, majd vastagon lereszeljük. A szedret folyó víz alatt átmossuk egy szita segítségével.Amennyiben mirelit szedret használunk, úgy először kiolvasszuk, és leöntjük az esetleg keletkező felesleges vizet róla.
2. Tészta
leveles tészta 400 gramm • zsemlemorzsa 100 gramm
A leveles tésztát két felé osztjuk. Az egyik felét kb. 40 x 30 cm méretre nyújtjuk. A tésztát megszórjuk az elkészített zsemlemorzsa felével.
3.
A zsemlemorzsára rárakjuk az elkészített alma és szeder felét.
4.
kristálycukor 140 gramm • fahéj, őrölt 2 teáskanál • kukoricapehely (cornflakes) 100 gramm
A gyümölcsöt megszórjuk az elkészített cukor felével, 1 teáskanál fahéjjal és a kimért kukorica pehely felével.
5.
tyúk tojás 2 darab • zabpehely • őrölt mák
A tésztát szorosan betekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A másik tésztát ugyanezen módon készítjük el. Mindkét betekert tésztát megkenünk felvert tojással és megszórjuk lágy zabpehellyel és mákkal. A rétest a tetejét átszurkáljuk villával.
6.
Közepes hőfokon kb. 45 percig sütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!