Almás szelet csokoládéval
Nagyon finom almás szelet csokoládéval a tetején.
recept,recept fotó,alma ,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1200 | gramm | |
csokoládé 70%-os | 10 | gramm | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
porcukor | 150 | gramm | |
rétesliszt | 200 | gramm | |
sütőpor | 5 | teáskanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | 50 | gramm | |
vaníliás puding -por | 74 | gramm | |
víz | 300 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
1.
tojássárgája 4 darab • napraforgó olaj 100 milliliter • porcukor 150 gramm • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter
A tojássárgákat cukorral habosra keverjük. Olajat és tejet adunk hozzá. Mindent jól összekeverünk.
4.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük a tésztát. 180°C 15 percig sütjük. Majd hűlni hagyjuk a piskótát.
5.
alma 1200 gramm • kristálycukor 2 evőkanál • víz 150 milliliter
Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és kisebb szeletekre vágjuk fel. Egy lábosba helyezzük az almákat és felöntjük vízzel. Cukrot adunk hozzá és 10 percig főzzük. Le vesszük a tűzről és még forrón összeturmixioljuk.
7.
Hozzáadjuk az almához és addig főzzük amíg besűrűsödik.
8.
Még melegen a piskótára öntjük és hűlni hagyjuk.
10.
Egyenletesen a tetejére öntjük és hagyjuk hogy keményedjen meg.
Jó étvágyat!