Almás szelet kelt tésztából
Egyszerű almás kalács kelt tésztából mandulaszirmokkal.
recept,recept fotó,alma ,friss élesztő,finomliszt,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Szezon - Alma (ősz) › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 600 | gramm | |
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
finomliszt | 500 | gramm | |
friss élesztő | 20 | gramm | |
kristálycukor | 80 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
mandulaszirom | 60 | gramm | |
porcukor | 80 | gramm | |
só | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 80 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • kristálycukor 1 teáskanál • friss élesztő 20 gramm
Langyos tejben kevés cukorral élesztőből kovászt készítünk.
2.
finomliszt 500 gramm • porcukor 80 gramm • tyúk tojás 1 darab • vaj 80 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál • só
Lisztből, cukorból, kovászból, tojásból, olvasztott vajból, fahéjból és egy csipetnyi sóból tésztát készítünk, amelyet meleg helyen kelni hagyunk.
3.
alma 600 gramm • kristálycukor 80 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál
Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, majd kockákra vágjuk. Egy tálba helyezzük és megszórjuk cukorral és fahéjjal. Összekeverjük.
4.
mandulaszirom 60 gramm
A kelt tésztát lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, áthelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra. A tésztára rakjuk az elkészített almát, megszórjuk mandulaszirmokkal és 180°C-on kb 35-40 percig sütjük.
Jó étvágyat!