Aludttejes sütemény őszibarackkal
Közkedvelt bögrés sütike aludttejből, teli finom gyümölccsel.
recept,recept fotó,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 1 | bögre | |
kristálycukor | 1.5 | bögre | |
mazsola | ¾ | bögre | |
napraforgó olaj | 1 | bögre | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | 2 | bögre | |
rétesliszt | - | ||
szárított áfonya | ¾ | bögre | |
szódabikarbóna | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 | liter | |
vaj | - | ||
őszibarack kompót | 300 | gramm |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter
A friss tejet egy fazékba öntjük, letakarjuk és 12 órára szobahőmérsékleten hagyjuk megsavanyodni. Ezután a hűtőbe tesszük és 12 órán keresztül állni hagyjuk.
2.
mazsola ¾ bögre • szárított áfonya ¾ bögre
A mazsolát és az áfonyát megmossuk, vízben állni hagyjuk. Ezután leszűrjük.
4.
rétesliszt 2 bögre • darás liszt 1 bögre • szódabikarbóna 1 teáskanál
Egy tálba szórjuk a liszteket és a szóda bikarbónát.
5.
kristálycukor 1.5 bögre • napraforgó olaj 1 bögre
Hozzáadjuk a cukrot, 3 bögre tejet ( amelyet hagytunk megsavanyodni) és az olajat. Jól összekeverjük.
6.
Hozzáadjuk a mazsolát és az áfonyát.
8.
A tésztát beleöntjük az elkészített tepsibe a tetejére rárakjuk az őszibarack szeleteket.
9.
Előmelegített sütőben kb 20-30 percig sütjük 180°C. Egy hurka pálcikával ellenőrizzük hogy megsült e a tészta, ha kihúzzuk a pálcikát a végen nem marad rajta ragadós tészta. A kész süteményt meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat!