Alufóliában sült pulykanyárs
A nyársak nagyon egyszerűen elkészíthető és kedvelt grill ételek közé tartoznak. Viszont sütőben is egyszerű az elkészítésük. Az alufóliába betekert nyársak akár grillezve, akár sütőben sütve sokkal szaftosabbak.
recept,recept fotó,pulykamell,paprika, színes,hagyma,gomba,Pulykahús,Nyári grill receptek,Gluténmentes
Pulykahús
Hozzávalók
Hozzávalók
Vajon pirított krumpli recept | - | ||
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
gomba | 250 | gramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
kurkuma fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
olivaolaj | 60 | milliliter | |
paprika, színes | 150 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
pulykamell | 300 | gramm |
Recept
2.
kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
Fűszerrel megszórjuk, összekeverjük...
3.
olivaolaj 60 milliliter
...és egy tálba helyezzük, olajat öntünk rá és újra összekeverjük. Két órán keresztül pácolni hagyjuk ( de hagyhatjuk tovább is).
4.
paprika, színes 150 gramm • hagyma 150 gramm
A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk. A paprikát megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk.
6.
Majd egy saslikpálcikára felváltva ráhúzzuk a húst, hagymát, paprikát és a sampinyon gombát. A nyársakat kettesével az alufóliára rakjuk, meglocsoljuk olajjal amiben a húst pácoltuk és az alufóliával betekerjük
7.
35 percig 180°C fokon sütjük.
8.
Miután megsült kibontjuk és tálalhatjuk. Krumplival vagy kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat!