Amerikai kocka
Finom amerikai kockák tejszínhabbal, és lágy csokoládékrémmel édes diós piskóta alapon. Mit is mondhatnánk? Egyszerűen fenséges :)
recept,recept fotó,dió,habtejszín (30-33%),csokoládé 70%-os,Sütemények,Szezonális receptek
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé 70%-os | 80 | gramm | |
dió | 150 | gramm | |
habfixáló | 16 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
porcukor | 180 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
tojásfehérje | 8 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
vaj | - | ||
zsemlemorzsa | 180 | gramm |
Recept
3.
dió 150 gramm • zsemlemorzsa 180 gramm
A diót ledaráljuk, és hozzáadjuk a sárgájához, finom zsemlemorzsát is adunk hozzá.
4.
A végén óvatosan belerakjuk a tésztába a kemény habot.
5.
Egy kisebb tepsit kikenünk zsiradékkal, liszttel meghintjük, és beleöntjük az egész tésztát. Előmelegített sütőben megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
6. Tejszínhab
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • habfixáló 16 gramm
A tejszínhabot fixálóval elkészítjük és a piskótalapra kenjük.
7. Csokoládékrém
csokoládé 70%-os 80 gramm • tojásfehérje 2 darab • porcukor 60 gramm
A csokoládét pára felett felolvasztjuk. Tojásfehérjéből és cukorból kemény habot készítünk és hozzáadjuk a csokoládéhoz.
8.
A krémet a tejszínhabra öntjük ...
9.
... és szétkenjük. A süteményt néhány órára hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt kockákra szeleteljük.
Jó étvágyat!