Ananászos kuglóf
Finom és lágy kuglóf frissítő ananász darabokkal.
recept,recept fotó,ananász, fertőtlenített ,Kuglófok
Kuglófok
kategóriak
Kuglófok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
ananász, fertőtlenített | 560 | gramm | |
főzőcsokoládé | 50 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 3 | evőkanál | |
kristálycukor | 80 | gramm | |
repceolaj | 100 | milliliter | |
rétesliszt | - | ||
rétesliszt | 150 | gramm | |
rétesliszt | 1 | evőkanál | |
só | 1 | csipet | |
sütőpor | 10 | gramm | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
vaj | - | ||
vaníliás puding -por | 74 | gramm |
Recept
4.
rétesliszt 150 gramm • vaníliás puding -por 74 gramm • sütőpor 10 gramm
Egy tálba lisztet szórunk, puding port és sütőport. Összekeverjük.
5.
ananász, fertőtlenített 560 gramm • kristálycukor 80 gramm
Az ananászkompótot leszűrjük ( 200 ml ) és cukrot keverünk hozzá.
6.
A száraz hozzávalókat beletesszük az ananászlébe és alaposan összekeverjük.
7.
Majd a sárgákhoz öntjük és újra alaposan összekeverjük.
8.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.
10.
A formába beleöntjük a tészta felét és hozzáadjuk az ananász felét is.
11.
Majd rá öntjük a tészta másik felét és a megmaradt ananászt is.
12.
Előmelegített sütőben sütjük 180°C 20 percig. Ezután letakarjuk alufóliával a tetejét és további 20- 25 percig sütjük. Egy fogvájóval megpróbáljuk hogy megvan e sülve. Ha kihúzzuk a fogvájót száraznak kel lennie. Ha megsült a kuglófunk akkor hagyjuk hűlni és borítjuk ki a formából.
13.
főzőcsokoládé 50 gramm • habtejszín (30-33%) 3 evőkanál
A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk együtt a tejszínnel.
14.
A kuglófot a csokoládé mázzal leöntjük és a hűtőbe helyezzük el.
15.
Felszeleteljük porciókra és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!