Ananászos palacsinta Piña colada

A klasszikusat változtassuk meg egzotikusra.
recept,recept fotó,ananász,finomliszt,kókuszos szirup,Palacsinták
Palacsinták
Főzőcske
Adag
15
Adag tömege
114 g
Adag energiatartalma
190 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
alacsony
kategóriak
Palacsinták ›Hozzávalók
Hozzávalók
ananász | 500 210 | gramm kcal | |
finomliszt | 400 1388 | gramm kcal | |
kókuszos szirup | 1 319 | deciliter kcal | |
napraforgó olaj | 30 270 | milliliter kcal | |
nádcukor | 50 198 | gramm kcal | |
porcukor | 1 39 | evőkanál kcal | |
só | ¼ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ 240 | liter kcal |
Recept
1.
ananász 500 gramm • zsírszegény tej 1,5% ½ liter • tyúk tojás 2 darab • finomliszt 400 gramm • kókuszos szirup 1 deciliter • só ¼ teáskanál • porcukor 1 evőkanál
Felszeletelt ananászt, tejet, tojást, cukrot, kókuszszirupot és sót összeturmixoljuk. Apránként hozzáturmixoljuk a lisztet, amíg a tészta kellőképpen sűrűsödik. Ha sütés közben megfordítjuk a palacsintát és az szakadozik, akkor turmixoljunk a tésztához még egy kevés lisztet.

2.
napraforgó olaj 30 milliliter
Forrósítsuk fel a serpenyőt, és óvatosan csorgassunk bele egy merőkanálnyi palacsintatésztát. Minél gyorsabban és minél egyenletesebben oszlassuk el benne (a serpenyő körkörös mozgatásával érhetjük el ezt legkönnyebben), majd tegyük vissza a palacsintasütőt a tűzhelyre. Az egyik oldala kb. ½ perc alatt megsül, de ez függ a serpenyő fenekének vastagságától és a sütési hőmérséklettől is. A másik felének elég néhány másodperc, nagyon hamar megég. Ha az is megsült, csúsztassuk tányérra.


Jó étvágyat!