RECEPTEK

Ananászos palacsinta Piña colada

Ananászos palacsinta Piña colada

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

A klasszikusat változtassuk meg egzotikusra.

recept,recept fotó,ananász,finomliszt,kókuszos szirup,Palacsinták

Palacsinták

Főzőcske

Adag

15

Adag tömege

114 g

Adag energiatartalma

190 kcal

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Palacsinták  

Hozzávalók

Hozzávalók

ananász

500

210

gramm

kcal

finomliszt

400

1388

gramm

kcal

kókuszos szirup

1

319

deciliter

kcal

napraforgó olaj

30

270

milliliter

kcal

nádcukor

50

198

gramm

kcal

porcukor

1

39

evőkanál

kcal

¼

0

teáskanál

kcal

tyúk tojás

2

176

darab

kcal

zsírszegény tej 1,5%

½

240

liter

kcal

 

Recept

1. 

ananász 500 gramm  zsírszegény tej 1,5% ½ liter  tyúk tojás 2 darab  finomliszt 400 gramm  kókuszos szirup 1 deciliter   ¼ teáskanál  porcukor 1 evőkanál

Felszeletelt ananászt, tejet, tojást, cukrot, kókuszszirupot és sót összeturmixoljuk. Apránként hozzáturmixoljuk a lisztet, amíg a tészta kellőképpen sűrűsödik. Ha sütés közben megfordítjuk a palacsintát és az szakadozik, akkor turmixoljunk a tésztához még egy kevés lisztet.

Felszeletelt ananászt, tejet, tojást, cukrot,...

2. 

napraforgó olaj 30 milliliter

Forrósítsuk fel a serpenyőt, és óvatosan csorgassunk bele egy merőkanálnyi palacsintatésztát. Minél gyorsabban és minél egyenletesebben oszlassuk el benne (a serpenyő körkörös mozgatásával érhetjük el ezt legkönnyebben), majd tegyük vissza a palacsintasütőt a tűzhelyre. Az egyik oldala kb. ½ perc alatt megsül, de ez függ a serpenyő fenekének vastagságától és a sütési hőmérséklettől is. A másik felének elég néhány másodperc, nagyon hamar megég. Ha az is megsült, csúsztassuk tányérra.

 Forrósítsuk fel a serpenyőt, és óvatosan...

3. 

nádcukor 50 gramm

Nádcukorral megszórva tálaljuk.

Nádcukorral megszórva tálaljuk....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés