Argentin nyúlhús borsóval és kukoricával
A sötét argentin nyúlcombokat már előkészítve is megvehessük. Vagy elkészítjük a megadott utasítás alapján.
recept,recept fotó,argentin nyúl - comb,vörösbor, száraz,mirelit borsó,mirelit kukorica,Nyúlhús
Nyúlhús
kategóriak
Nyúlhús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
argentin nyúl - comb | 4 | darab | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | - | ||
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
mirelit borsó | 300 | gramm | |
mirelit kukorica | 300 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
só | 1 | teáskanál | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | - | ||
vörösbor, száraz | 250 |
Recept
1.
argentin nyúl - comb 4 darab • finomliszt • napraforgó olaj • vörösbor, száraz 250 ML • kristálycukor 1 evőkanál • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál
A combokat sima lisztben megforgatjuk és olajon hirtelen kisütjük. Majd sütőbe helyezzük , felöntjük vörös borral, hozzáadunk egy kis cukrot, sót, fűszert. A húsra vékony csíkokban szalonnát rakunk. Majd kb egy órán keresztül sütjük. Minden 15 percben a sütőt kinyitjuk és a nyulat meglocsoljuk a lével amiben sül, szükség szerint felöntjük még borral és egy kis vízzel. A puha húst kitakarjuk és melegebb hőfokon még ropogósra sütjük.
2.
vaj 50 gramm • mirelit borsó 300 gramm • mirelit kukorica 300 gramm • víz
A vajat felolvasztjuk hozzáadjuk a kukoricát és a borsót. megsózzuk és puhára pároljuk. Szükség szerint felönthetjük egy kis vízzel.
Jó étvágyat!