Árpagríz füstölt hússal és gombával
A megadott mennyiség két nagyobb sütőlap elkészítésére szolgál, körülbelül tizenhat éhes száj számára. Az étel eléggé laktató. Melegen tálaljuk.
recept,recept fotó,árpagríz,burgonya,Sertéshús,Szezonális receptek,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1500 | gramm | |
fokhagyma | 5 | gerezd | |
füstölthús | 400 | gramm | |
gomba | 250 | gramm | |
hagyma | 200 | gramm | |
majoránna | 2 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 20 | milliliter | |
napraforgó olaj | - | ||
sertészsír | - | ||
szárított gomba | 20 | gramm | |
só | 3 | teáskanál | |
víz | 1.5 | liter | |
árpagríz | 500 | gramm |
Recept
1. Árpagyöngy főzése
árpagríz 500 gramm • só 1 teáskanál • víz 1.5 liter
Öntsünk hideg vizet az árpagyöngyre, és öntsük is le a vizet. Így mossuk párszor át. Tegyük egy edénybe, adjunk hozzá sót, vizet és főzzük puhára - körülbelül 25 percig. Ez idő alatt az árpagyöngy felszívja az összes vizet. Hagyjuk kihűlni.
2. Gomba elkészítése
hagyma 200 gramm • napraforgó olaj 20 milliliter • gomba 250 gramm • szárított gomba 20 gramm • víz
A hagymát megtisztítjuk, és apróra felvágjuk. Olajon megpirítjuk ( sertészsírban jobb), hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt sampinyon gombát, valamint a szárított erdei gombát, amelyeket előzetesen beáztatunk. Felöntjük egy kevés vízzel, és fedő alatt 5 percig pároljuk. Hagyjuk kihűlni.
3.
só 2 teáskanál • majoránna 2 teáskanál • fokhagyma 5 gerezd • burgonya 1500 gramm
A kihűlt árpagyöngyöt egy mélyebb tálba tesszük. Hozzáadjuk a gombákat, sót, majoránnát, zúzott fokhagymagerezdeket, és a hámozott reszelt burgonyát. Jól keverjük össze, legjobb kézzel.
4.
füstölthús 400 gramm
A főtt füstölt húst kockákra vágjuk, hozzáadjuk árpagyöngy keverékhez és újra összekeverjük.
5.
Beleöntjük a sütőtálba az olajjal (vagy esetleg vastagon kikenjük zsiradékkal ), és egyenletesen eloszlatjuk benne a keveréket. Süssük közepes fokozaton a sütőben, amíg az ételünk enyhén megbarnul, körülbelül 60 percig.
Jó étvágyat!