Augsburgi túrós szelet

Közkedvelt sütemény az édesség imádók között. Nagyon finom túrós töltelék, lágy. omlós vajas tésztában, leöntve csokoládé mázzal. Érdemes dupla adagot készíteni belőle, mert nagyon gyorsan elfogy :)
recept,recept fotó,kakaó,túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
főzőcsokoládé | 125 627 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 100 311 | milliliter kcal | |
kakaó | 20 62 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 20 73 | gramm kcal | |
porcukor | 150 582 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
sütőpor | ½ ?? | csomag kcal | |
tojásfehérje | 3 51 | darab kcal | |
tojássárgája | 3 171 | darab kcal | |
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom | 250 425 | gramm kcal | |
vaj | 125 918 | gramm kcal | |
víz | 1 0 | evőkanál kcal |
Recept
1.
finomliszt 200 gramm • sütőpor ½ csomag • kakaó 20 gramm • porcukor 75 gramm
A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

2.
vaj 125 gramm • tojássárgája 1 darab • víz 1 evőkanál
Összekeverjük és hozzáadjuk a puha vajat, tojássárgákat ésa vizet. Lágy tésztát dolgozunk ki.

3.
A tésztát két felé osztjuk és egy fél órára a hűtőben pihentetjük.



6.
kukoricakeményítő 20 gramm • túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 gramm
Hozzáadjuk a felsorolt hozzávalókat.

7.
Habosra verjük.

8.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

9.
A tésztát ki vesszük a hűtőből. Az egyiket kinyújtjuk egyenesen a sütő lapon (18x27 cm). Hogy ne tapadjon meghintjük lisztel.

10.
Sütő papírból vágunk ki egy tégla lapot a a sütő lap formája szerint. A tészta másik felét ezen nyújtjuk ki. Így nem fog szakadozni a finom tészta a vele való manipuláció során.

11.
A tésztára ami a sütő lapon van rá öntjük egyenletesen a túrós tölteléket.

12.
Majd rá helyezzük a papíron lévő tésztát ( a papír felül marad)...

13.
...a papírt egyszerűen lehúzzuk a tésztáról.

14.
A tésztát egy villával megszurkáljuk és 180°C sütjük 25 percig. Ezután a tésztát letakarjuk alufóliával, és160°C sütjük további 10 percen keresztül.

15.
habtejszín (30-33%) 100 milliliter • főzőcsokoládé 125 gramm
A tejszín felmelegítjük ( nem forraljuk fel). Hozzáadjuk a felszeletelt csokoládét és keverés mellet fel olvasztjuk. Ráöntjük a sütemény tetejére és egyenletesen szétkenjük.

16.
A süteményt 24 órára hűvös helyre helyezzük. Fogyasztás ellőt felszeleteljük 16 darab kisebb szeletre ( a sütemény elég édes és laktató, ezért ajánljuk hogy kisebb szeleteket vágjunk belőle)...

17.
...és fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!