RECEPTEK

Augsburgi túrós szelet

Augsburgi túrós szelet

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Közkedvelt sütemény az édesség imádók között. Nagyon finom túrós töltelék, lágy. omlós vajas tésztában, leöntve csokoládé mázzal. Érdemes dupla adagot készíteni belőle, mert nagyon gyorsan elfogy :)

recept,recept fotó,kakaó,túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt

200

694

gramm

kcal

finomliszt

0

??

kcal

főzőcsokoládé

125

627

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

100

311

milliliter

kcal

kakaó

20

62

gramm

kcal

kukoricakeményítő

20

73

gramm

kcal

porcukor

150

582

gramm

kcal

1

0

csipet

kcal

sütőpor

½

??

csomag

kcal

tojásfehérje

3

51

darab

kcal

tojássárgája

3

171

darab

kcal

túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom

250

425

gramm

kcal

vaj

125

918

gramm

kcal

víz

1

0

evőkanál

kcal

 

Recept

1. 

finomliszt 200 gramm  sütőpor ½ csomag  kakaó 20 gramm  porcukor 75 gramm

A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk....

2. 

vaj 125 gramm  tojássárgája 1 darab  víz 1 evőkanál

Összekeverjük és hozzáadjuk a puha vajat, tojássárgákat ésa vizet. Lágy tésztát dolgozunk ki.

Összekeverjük és hozzáadjuk a puha vajat, ...

3. 

A tésztát két felé osztjuk és egy fél órára a hűtőben pihentetjük.

A tésztát két felé osztjuk és egy fél...

4. 

tojásfehérje 3 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

5. 

tojássárgája 2 darab  porcukor 75 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük....

6. 

kukoricakeményítő 20 gramm  túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 gramm

Hozzáadjuk a felsorolt hozzávalókat.

Hozzáadjuk a felsorolt hozzávalókat....

7. 

Habosra verjük.

Habosra verjük....

8. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből...

9. 

finomliszt

A tésztát ki vesszük a hűtőből. Az egyiket kinyújtjuk egyenesen a sütő lapon (18x27 cm). Hogy ne tapadjon meghintjük lisztel.

A tésztát ki vesszük a hűtőből. Az egyiket...

10. 

Sütő papírból vágunk ki egy tégla lapot a a sütő lap formája szerint. A tészta másik felét ezen nyújtjuk ki. Így nem fog szakadozni a finom tészta a vele való manipuláció során.

Sütő papírból vágunk ki egy tégla lapot a a...

11. 

A tésztára ami a sütő lapon van rá öntjük egyenletesen a túrós tölteléket.

A tésztára ami a sütő lapon van rá öntjük...

12. 

Majd rá helyezzük a papíron lévő tésztát ( a papír felül marad)...

Majd rá helyezzük a papíron lévő tésztát (...

13. 

...a papírt egyszerűen lehúzzuk a tésztáról.

...a papírt egyszerűen lehúzzuk a tésztáról....

14. 

A tésztát egy villával megszurkáljuk és 180°C sütjük 25 percig. Ezután a tésztát letakarjuk alufóliával, és160°C sütjük további 10 percen keresztül.

A tésztát egy villával megszurkáljuk és ...

15. 

habtejszín (30-33%) 100 milliliter  főzőcsokoládé 125 gramm

A tejszín felmelegítjük ( nem forraljuk fel). Hozzáadjuk a felszeletelt csokoládét és keverés mellet fel olvasztjuk. Ráöntjük a sütemény tetejére és egyenletesen szétkenjük.

A tejszín felmelegítjük ( nem forraljuk fel)....

16. 

A süteményt 24 órára hűvös helyre helyezzük. Fogyasztás ellőt felszeleteljük 16 darab kisebb szeletre ( a sütemény elég édes és laktató, ezért ajánljuk hogy kisebb szeleteket vágjunk belőle)...

A süteményt 24 órára hűvös helyre...

17. 

...és fogyaszthatjuk.

...és fogyaszthatjuk....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés