Avokádós karácsonyfák
Egy nagyszerű karácsonyi keksz amelyben vaj helyet avokádó van és cukor helyet pedig méz.
recept,recept fotó,avokádó,Aprósütemény,Karácsony,Laktózmentes
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
avokádó | 180 | gramm | |
dió, darált | 100 | gramm | |
finomliszt | 400 | gramm | |
méz | 3 | evőkanál | |
só | - | ||
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojássárgája | 2 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab |
Recept
1. Az avokádót felszeleteljük
avokádó 180 gramm
Az érett avokádót kis darabokra szeleteljük és egy villával szétnyomkodjuk. Majd egy tálkában összekeverjük citromlével hogy ne barnuljon meg.
2. A tészta elkészítése
finomliszt 400 gramm • méz 3 evőkanál • só • dió, darált 100 gramm • sütőpor 1 teáskanál • tojássárgája 2 darab • tyúk tojás 1 darab
Az avokádóhoz lisztet, mézet, egy csipetnyi sót,őrölt diót, vaníliacukrot,sütőport, tojássárgákat és egész tojásokat keverünk hozzá. Kidolgozzuk a tésztát.
3.
A tésztát letakarjuk és hűvös helyen állni hagyjuk legalább egy fél órán keresztül.
4.
A sütőt előmelegítjük 150° C. A tésztát 5 mm re nyújtjuk ki. És egy forma segítségével karácsonyfákat vágunk ki belőle.
5. Sütés
Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra áthelyezzük a karácsonyfákat és 20 percig sütjük 150° C. Majd hagyjuk a kekszeket kihűlni.
6. Díszítés
Ízlés szerint a fácskákat csokoládéval és színes cukrászdísszel díszítjük.
Jó étvágyat!