Awase Dashi
Egy különleges leves recept tengeri Kombu algából és Katsuobushi füstölt tonhal pehelyből.
recept,recept fotó,katsuobushi,Kombu tengeri alga,Húslevesek,Japán konyha receptjei,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húslevesek
Japán konyha receptjei
Recept
2.
A alga szeleteket egy ollóval több helyen keresztbe vágjuk, hogy a későbbi feldolgozáskor az ízek össze keveredjenek.
4.
A tengeri algát egy fazékba helyezzük, vizet öntünk rá és közepes lángon melegítjük majdnem forrásig. Ha a tetején hab keletkezne, egy kanál segítségével ezt távolítjuk el. Vigyázni kell hogy a víz ne forrjon fel mert így a leves keserű lehet.
5.
A fazekat levesszük a tűzről, egy kicsit hűlni hagyjuk és ki szedjük az algákat.
6.
katsuobushi 30 gramm
A levesbe belerakjuk a füstölt tonhal pelyhet és 30 másodpercig felforraljuk.
7.
Majd a levest leszűrjük a pelyhekből kinyomjuk az összes lét.
Jó étvágyat!