Bableves paradicsommal
Sűrű nyári bableves.
recept,recept fotó,burgonya,fehér bab konzerv,paradicsom,Levesek hüvelyesekből,Laktózmentes
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 | gramm | |
fehér bab konzerv | 500 | gramm | |
hagyma | 80 | gramm | |
köménymag, őrölt | 1 | teáskanál | |
metélőhagyma | 30 | gramm | |
napraforgó olaj | 25 | milliliter | |
nemes babérlevél | 4 | darab | |
paradicsom | 400 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
só | - | ||
tészta - rövid metélt | 100 | gramm | |
víz | 2 | liter | |
víz | - |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • burgonya 250 gramm • napraforgó olaj 25 milliliter • nemes babérlevél 4 darab • só 1.5 teáskanál • köménymag, őrölt 1 teáskanál
A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Egy lábasban felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és megpirítjuk. A hagymához hozzáadjuk a burgonyát, babérlevelet, sót és a köményt.
3.
tészta - rövid metélt 100 gramm • víz • só
Egy másik lábasban sós vízben megfőzzük a széles metéltet.
5.
paradicsom 400 gramm
A paradicsomot leöntjük forró vízzel, majd meghámozzuk. Ezt követően apró kockákra vágjuk...
6.
... és hozzáadjuk a leveshez. Rövid ideig főzzük.
Jó étvágyat!