Bableves szalonnával

Gazdag leves kevésbé ismert egészséges hüvelyesekből. Korábban ezt a hüvelyeseket gyakran találták meg őseink étrendjében. Manapság sokféle változata van, és a német nyelvterületeken gyakran főzik, ahol "Dicke bohnen" - "Erős bab" néven szerepel.
recept,recept fotó,száraz bab,hámozott paradicsom konzerv,főzőtejszín,Schwarzwaldi sonka,Levesek hüvelyesekből
Levesek hüvelyesekből
kategóriak
Levesek hüvelyesekből ›Hozzávalók
Hozzávalók
Schwarzwaldi sonka | 200 450 | gramm kcal | |
finomliszt | 1 53 | evőkanál kcal | |
füstölt szalonna | 60 335 | gramm kcal | |
főzőtejszín | 200 320 | milliliter kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
hámozott paradicsom konzerv | 300 69 | gramm kcal | |
nemes babérlevél | 3 ?? | darab kcal | |
száraz bab | 350 1194 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tészta - rövid metélt | 150 540 | gramm kcal | |
víz | 2 0 | liter kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
zöldségfőzet | 1 200 | liter kcal |
Recept
1.
száraz bab 350 gramm • víz 1 liter
Válogassuk ki a száraz babot, és 12 órán át (egy éjszakán át) áztassuk hideg vízben.

2.
víz 1 liter • só 1 teáskanál • nemes babérlevél 3 darab
Másnap öntsük le a vizet, amelyben a babot áztattuk, mossuk át a babot, és öntsünk rá friss vizet. Sózzuk, babérlevelet adunk hozzá és puhára főzzük a babot (45 perc).

3.
füstölt szalonna 60 gramm • hagyma 100 gramm • tészta - rövid metélt 150 gramm • víz • só
A bab főzése közben egy serpenyőben vékonyra szeletelt szalonnát finomra vágott hagymával megsütünk. Egy másik edényben főzzük meg a tésztát sós vízben.

4.
hámozott paradicsom konzerv 300 gramm
A paradicsomot a konzervből apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a szalonnához és a hagymához együtt a paradicsom pürével amiben sterilizálták őket.

5.
Lecsepegtetjük a tésztát, hozzáadjuk a babhoz és a paradicsomos-szalonnás masszához.

6.
zöldségfőzet 1 liter
Öntsük hozzá a zöldséglevest (2 kocka Natur zöldségleves / 1 liter víz), és forraljuk fel a levest.

7.
finomliszt 1 evőkanál • főzőtejszín 200 milliliter
Végül hozzáadjuk a tejszínbe kevert lisztet, felforraljuk.

8.
Schwarzwaldi sonka 200 gramm
A vékonyra szeletelt füstölt szalonnát (sonkát) ropogósra sütjük (adagonként 3 szeletet használjunk).

9.
A szalonnát kockákra vágjuk...

10.
...és a leves tetejére rakjuk. Tálalhatjuk.

Jó étvágyat!