RECEPTEK

Banános mascarpone sakktábla torta

Banános mascarpone sakktábla torta

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Fantasztikusan finom, krémes mascarpone torta teli banánnal. A sakktábla kialakítása lehet hogy bonyolultnak tűnik, de valójában ez nagyon egyszerűen készíthető el. Elég ha betartja utasításainkat amely a receptünkben szerepel.

recept,recept fotó,mascarpone,banán,Torták,Sütemények

Torták

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

banán

600

570

gramm

kcal

főzőcsokoládé

180

902

gramm

kcal

habfixáló

2

??

csomag

kcal

habtejszín (30-33%)

600

1866

milliliter

kcal

kakaó

20

62

gramm

kcal

kristály cukor

240

960

gramm

kcal

mascarpone

500

1935

gramm

kcal

meggy dzsem

350

956

gramm

kcal

napraforgó olaj

200

1798

milliliter

kcal

porcukor

150

582

gramm

kcal

rétesliszt

340

1211

gramm

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

sütőpor

2

??

csomag

kcal

tojásfehérje

10

169

darab

kcal

tojássárgája

10

570

darab

kcal

túró, sima,lágy

500

595

gramm

kcal

vaj

0

??

kcal

vaj

125

918

gramm

kcal

víz

200

0

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

vaj 125 gramm  porcukor 150 gramm

Egy tálba helyezzük a puha vajat és a cukrot.

Egy tálba helyezzük a puha vajat és a cukrot....

2. 

Összekeverjük.

Összekeverjük....

3. 

mascarpone 500 gramm  túró, sima,lágy 500 gramm

Hozzáadjuk a mascarpone sajtot és a túrót.

Hozzáadjuk a mascarpone sajtot és a túrót....

4. 

habtejszín (30-33%) 400 milliliter  habfixáló 2 csomag

A tejszínből kemény habot készítünk.

A tejszínből kemény habot készítünk....

5. 

A tejszínhabot a krémhez keverjük.

A tejszínhabot a krémhez keverjük....

6. 

A krémet a hűtőbe helyezzük.

A krémet a hűtőbe helyezzük....

7. 

tojásfehérje 5 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

8. 

tojássárgája 5 darab  kristály cukor 120 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük....

9. 

víz 100 milliliter  napraforgó olaj 100 milliliter

Hozzáadjuk a vizet, olajat és összekeverjük.

Hozzáadjuk a vizet, olajat és összekeverjük....

10. 

rétesliszt 180 gramm  sütőpor 1 csomag

Ezután adjuk hozzá a lisztet amelyben sütőport kevertünk el, és a tojásfehérje habot.

Ezután adjuk hozzá a lisztet amelyben sütőport...

11. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy kivajazott és lisztel meghintett torta formába öntjük.

A tésztát egy kivajazott és lisztel meghintett...

12. 

15 percig 200°C fokon sütjük.

15 percig 200°C fokon sütjük....

13. 

tojásfehérje 5 darab  tojássárgája 5 darab  kristály cukor 120 gramm  víz 100 milliliter  napraforgó olaj 100 milliliter  rétesliszt 160 gramm  sütőpor 1 csomag  kakaó 20 gramm  vaj  rétesliszt

A tojásfehérjékből kemény habot verjünk fel. A tojássárgákat cukorral habosra keverünk, adjunk hozzá vizet és egy kevés olajat. Adjuk hozzá a kakaós-lisztes, keveréket és a fehérje habot. A tésztát egy kivajazott és lisztel meghintett torta formába öntjük.

A tojásfehérjékből kemény habot verjünk fel....

14. 

15 percig 200°C fokon sütjük.

15 percig 200°C fokon sütjük....

15. 

Ha kisültek a piskóta lapok mind a kettőt a barnát és a fehéret is félbevágjuk.

Ha kisültek a piskóta lapok mind a kettőt a...

16. 

A félbevágott, de még nem elválasztott lapon. egy kis tálka segítségével...

A félbevágott, de még nem elválasztott lapon....

17. 

...három kört jelöljünk ki.Éles kés segítségével vágjuk ki a köröket.

...három kört jelöljünk ki.Éles kés...

18. 

A köröket óvatosan szétrakjuk. Az első tortalapot a nagy barnából, a közepes fehérből és a kicsi barnából készítjük el.

A köröket óvatosan szétrakjuk. Az első...

19. 

meggy dzsem 350 gramm

Az első torta lapot kenjük meg lekvárral.

Az első torta lapot kenjük meg lekvárral....

20. 

A mascarpone tölteléket osztjuk négy felé. A krém negyedével kenjük meg az első piskóta lapot.

A mascarpone tölteléket osztjuk négy felé. A...

21. 

banán 600 gramm

A banánokat megpucoljuk és nem vastag karikákra szeleteljük fel ( a megadott mennyiség az egész tortához elegendő ).

A banánokat megpucoljuk és nem vastag karikákra...

22. 

A banánok egy részét a töltelékre rakjuk rá.

A banánok egy részét a töltelékre rakjuk rá....

23. 

A másik réteggel folytatjuk, ahol a nagy lap fehér lesz, a közepes barna és a kicsi fehér.A krém másik negyedét kenjük rá és rakjunk rá újra banán karikákat.

A másik réteggel folytatjuk, ahol a nagy lap...

24. 

A harmadig torta réteg, a nagy karika barna a közepes fehér a kicsi barna,

A harmadig torta réteg, a nagy karika barna a...

25. 

Ezt a réteget megkenjük a lekvár másik felével és a krém harmadik negyedével. Rá rakjuk az utolsó banán karikákat. És a végén rá helyezzük az utolsó torta lap karikákat is ( fehér, barna, fehér) és az egész tortát vékonyán megkenjük a felmaradt krémmel. Legalább 4 órára pihenni rakjuk a hűtőbe.

Ezt a réteget megkenjük a lekvár másik...

26. 

habtejszín (30-33%) 200 milliliter  főzőcsokoládé 180 gramm

A tejszínt a csokoládéval vízfürdőben felolvasztjuk.

A tejszínt a csokoládéval vízfürdőben...

27. 

Hagyjuk hűlni...

Hagyjuk hűlni......

28. 

...és rá öntjük a tortára. Majd a tortát újra a hűtőbe helyezzük. Legjobb ha egészen más napig ott hagyjuk.

...és rá öntjük a tortára. Majd a tortát...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés