Banános mascarpone sakktábla torta

Fantasztikusan finom, krémes mascarpone torta teli banánnal. A sakktábla kialakítása lehet hogy bonyolultnak tűnik, de valójában ez nagyon egyszerűen készíthető el. Elég ha betartja utasításainkat amely a receptünkben szerepel.
recept,recept fotó,mascarpone,banán,Torták,Sütemények
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 600 570 | gramm kcal | |
főzőcsokoládé | 180 902 | gramm kcal | |
habfixáló | 2 ?? | csomag kcal | |
habtejszín (30-33%) | 600 1866 | milliliter kcal | |
kakaó | 20 62 | gramm kcal | |
kristály cukor | 240 960 | gramm kcal | |
mascarpone | 500 1935 | gramm kcal | |
meggy dzsem | 350 956 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 200 1798 | milliliter kcal | |
porcukor | 150 582 | gramm kcal | |
rétesliszt | 340 1211 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 2 ?? | csomag kcal | |
tojásfehérje | 10 169 | darab kcal | |
tojássárgája | 10 570 | darab kcal | |
túró, sima,lágy | 500 595 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaj | 125 918 | gramm kcal | |
víz | 200 0 | milliliter kcal |
Recept
2.
Összekeverjük.



5.
A tejszínhabot a krémhez keverjük.

6.
A krémet a hűtőbe helyezzük.




10.
rétesliszt 180 gramm • sütőpor 1 csomag
Ezután adjuk hozzá a lisztet amelyben sütőport kevertünk el, és a tojásfehérje habot.


12.
15 percig 200°C fokon sütjük.

13.
tojásfehérje 5 darab • tojássárgája 5 darab • kristály cukor 120 gramm • víz 100 milliliter • napraforgó olaj 100 milliliter • rétesliszt 160 gramm • sütőpor 1 csomag • kakaó 20 gramm • vaj • rétesliszt
A tojásfehérjékből kemény habot verjünk fel. A tojássárgákat cukorral habosra keverünk, adjunk hozzá vizet és egy kevés olajat. Adjuk hozzá a kakaós-lisztes, keveréket és a fehérje habot. A tésztát egy kivajazott és lisztel meghintett torta formába öntjük.

14.
15 percig 200°C fokon sütjük.

15.
Ha kisültek a piskóta lapok mind a kettőt a barnát és a fehéret is félbevágjuk.

16.
A félbevágott, de még nem elválasztott lapon. egy kis tálka segítségével...

17.
...három kört jelöljünk ki.Éles kés segítségével vágjuk ki a köröket.

18.
A köröket óvatosan szétrakjuk. Az első tortalapot a nagy barnából, a közepes fehérből és a kicsi barnából készítjük el.


20.
A mascarpone tölteléket osztjuk négy felé. A krém negyedével kenjük meg az első piskóta lapot.

21.
banán 600 gramm
A banánokat megpucoljuk és nem vastag karikákra szeleteljük fel ( a megadott mennyiség az egész tortához elegendő ).

22.
A banánok egy részét a töltelékre rakjuk rá.

23.
A másik réteggel folytatjuk, ahol a nagy lap fehér lesz, a közepes barna és a kicsi fehér.A krém másik negyedét kenjük rá és rakjunk rá újra banán karikákat.

24.
A harmadig torta réteg, a nagy karika barna a közepes fehér a kicsi barna,

25.
Ezt a réteget megkenjük a lekvár másik felével és a krém harmadik negyedével. Rá rakjuk az utolsó banán karikákat. És a végén rá helyezzük az utolsó torta lap karikákat is ( fehér, barna, fehér) és az egész tortát vékonyán megkenjük a felmaradt krémmel. Legalább 4 órára pihenni rakjuk a hűtőbe.

26.
habtejszín (30-33%) 200 milliliter • főzőcsokoládé 180 gramm
A tejszínt a csokoládéval vízfürdőben felolvasztjuk.

27.
Hagyjuk hűlni...

28.
...és rá öntjük a tortára. Majd a tortát újra a hűtőbe helyezzük. Legjobb ha egészen más napig ott hagyjuk.

Jó étvágyat!