Barackos sütemény
Fantasztikusan finom egyszerű barackos sütemény.
recept,recept fotó,sárgabarack ,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
kristálycukor | 100 | gramm | |
kristálycukor | 15 | teáskanál | |
porcukor | - | ||
repceolaj | 50 | milliliter | |
rétesliszt | 160 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sárgabarack | 600 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
sütőpor | 10 | gramm | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
vaj | - | ||
víz | 50 | milliliter |
Recept
4.
víz 50 milliliter • repceolaj 50 milliliter • rétesliszt 160 gramm • sütőpor 10 gramm
A tojássárgájákhoz hozzáadjuk a vizet, olajat, lisztet és a sütő port.
5.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.
7.
kristálycukor 15 teáskanál
A tésztára rárakjuk a barackok felét. Mivel a barackok a sütést követően elég savanyúak, mindegyikre egy kávés kanál cukrot szórunk. Így lágy édes savanyú ízt kapunk.
8.
25 percig 180°C fokon sütjük.
10.
....miután kihűlt szeleteljük.
Jó étvágyat!