Békácskák
Kitűnő harapások ünnepségre, kerti partira, szilveszterre, vagy csak úgy beszélgetéshez.
recept,recept fotó,rétesliszt,zsírszegény tej 1,5%,kolbász,Falatkák,Szilveszteri receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 3 | darab | |
friss élesztő | 30 | gramm | |
kolbász | - | ||
kristálycukor | 20 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
petrezselyem zöldje | - | ||
rétesliszt | 500 | gramm | |
szezámmag | - | ||
só | 5 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 425 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter | |
ömlesztett sajt | 100 | gramm |
Recept
1.
rétesliszt 500 gramm • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • vaj 300 gramm • friss élesztő 30 gramm • kristálycukor 20 gramm • só 5 gramm
A liszthez langyos tejet öntünk, elmorzsoljuk az élesztőt, puha vajat, cukrot és sót keverünk hozzá. A tésztát kidolgozzuk, és 30 percig kelni hagyjuk.
2.
Meglisztezett gyúródeszkán a tésztát kinyújtjuk.
3.
szezámmag • napraforgó olaj • tyúk tojás 1 darab
A tésztából karikákat vágunk, és zsemlécskéket alakítunk ki belőlük, amelyeket zsiradékkal kikent tepsire rakunk, megkenjük felvert tojással és szezámmaggal megszórjuk.
4.
Sütőbe rakjuk 20-25 percre.
5. Töltelék
vaj 125 gramm • fokhagyma 3 darab • ömlesztett sajt 100 gramm
A vajat és a sajtot préselt foghagymával összekeverjük.
6. Elkészítés
A megsült és kihűlt zsemlécskéket 2/3-ba bevágjuk, megtöltjük töltelékkel és egy karika kolbásszal, hogy úgy nézzen ki, mint egy béka tátott szájjal. Díszíthetjük petrezselyem zölddel.
Jó étvágyat!