Besütött grenadírmars erdei gombával
Kedvelt tésztás-burgonyás étel, amelyet ezúttal sajátkezűleg gyűjtött erdei gombával bolondítottunk meg. Az így elkészített grenadírmars nagyon ízletes. Próbálja ki, biztosan nem bánja meg.
recept,recept fotó,erdei gombák,burgonya,tészta- kockák,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 150 | gramm | |
burgonya | 500 | gramm | |
erdei gombák | 400 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 300 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | - | ||
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
só | 0 | ||
tészta- kockák | 250 | gramm | |
víz | 0 |
Recept
3.
só ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
A hagyma felét félretesszük. Az ami a serpenyőben maradt, ahhoz hozzáadjuk a gombát, sózzuk és megszórjuk köménnyel. Felöntjük egy kis vízzel és 10 percig fedő alatt pároljuk.
4.
burgonya 500 gramm • víz • só ½ teáskanál
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felvágjuk kis kockákra, majd sós vízben megfőzzük. A burgonyához hozzáadjuk a félretett hagymát.
6.
A tésztát...
7.
fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • só
...együtt a gombával hozzáadjuk a burgonyához. Szükség esetén még sózhatjuk, illetve megszórjuk őrölt piros paprikával és borssal. Könnyedén az egészet összekeverjük.
8.
napraforgó olaj 3 evőkanál
A sütőtálat olajjal kikenjük és belerakjuk az elkészített masszát. Kicsit megnyomkodjuk.
9.
Edámi sajt 150 gramm
180°C fokon kb 30 percig sütjük, majd hozzáadjuk a vastagra lereszelt sajtot...
10.
...majd további 5-10 percig besütjük a tetejét.
Jó étvágyat!