Biberle, avagy mézes marcipános háromszögek
Biberle, avagy mézes marcipános háromszögek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról. Ez egy mézes marcipános édesség amely Svájcból származik ahol nagyon közkedvelt édességnek számít. Önöknek is ízleni fog.
recept,recept fotó,méz ,marcipán,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 | gramm | |
finomliszt | - | ||
kristálycukor | 50 | gramm | |
marcipán | 300 | gramm | |
méz | 120 | gramm | |
mézeskalács fűszerkeverék | 1 | evőkanál | |
porcukor | 1 | teáskanál | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 1 | darab | |
vaj | 30 | gramm | |
víz | 1 | evőkanál |
Recept
1.
méz 120 gramm • kristálycukor 50 gramm • vaj 30 gramm
A mézet a cukorral és az olajjal habosra elkeverjük.
2.
finomliszt 200 gramm • sütőpor 1 teáskanál • mézeskalács fűszerkeverék 1 evőkanál
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fűszerkeverékkel, és összegyúrjuk a mézzel.
3.
Ha nagyon ragad, adhatunk hozzá még lisztet...
4.
...és tésztát készítünk.
5.
A tésztát élelmiszer fóliába csomagoljuk és egy órára hűvös helyre helyezzük.
6.
A tésztát négy részre osztjuk 24x34 cm, lisztezett deszkán 8x24 cm-es téglalappá nyújtjuk.
7.
marcipán 300 gramm • tojásfehérje 1 darab
A marcipánt elosztjuk negyedekre.A tésztalapok szélét tojásfehérjével megkenjük, közepükre fektetjük a marcipánt.
8.
A marcipánt, feltekerjük, tetejüket összenyomjuk.
9.
2 cm hosszúra vágjuk.
10.
Az egyik oldalát óvatosan lehúzzuk és háromszögeket készítünk, úgy hogy a marcipánt csak egy oldaláról lehessen látni.
11.
Háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és megkenjük tejszínnel elkevert tojássárgával.
12.
porcukor 1 teáskanál • víz 1 evőkanál
Előmelegített sütőben 180 fokon 13-15 percig sütjük. A kristálycukrot 2 evőkanál vízzel elkeverjük, felforraljuk, a kihűlt süteményeket megkenjük és száradni hagyjuk. Hűvös és száraz helyen tároljuk.
Jó étvágyat!