Bográcsgulyás marhahúsból.
Kb 8 liter finom, tiszta marhahúsból készült gulyásleves. A legkevesebb adag 12 személyre a legtöbb pedig 18. Ajánljuk 16 literes bográcsban főzni.
recept,recept fotó,hagyma,burgonya,marhahús ,piros paprika, őrölt,paradicsomszósz,Marhahús,Gluténmentes
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | 2 | teáskanál | |
fokhagyma | 30 | gramm | |
hagyma | 2 | kilogramm | |
köménymag, darált | 2 | teáskanál | |
marhahús | 2.5 | kilogramm | |
paprika | 350 | gramm | |
paradicsomszósz | 500 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | 4 | teáskanál | |
sertészsír | 125 | gramm | |
só | 4 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 | evőkanál | |
víz | 4.5 | liter |
Recept
4.
burgonya 500 gramm
A burgonyát meghántjuk, egyet egészben hagyunk a többit pedig kockákra vágjuk.
6.
sertészsír 125 gramm
A bográcsba belerakjuk a zsírt, felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre sütjük, többszöri keverés mellet ( kb 30 percig ).
7.
A hagymának puhának kell lennie, egészen kássásnak.
8.
Hozzáadjuk a húst.
10.
víz 4.5 liter
Hozzáöntjük a vizet.Hozzáadjuk a lereszelt burgonyát ( azt amelyiket egészben hagytunk ).
11.
...a többi burgonyát, fokhagymát...
12.
...paprikát.
13.
piros paprika, őrölt 4 teáskanál • köménymag, darált 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 2 teáskanál
A fűszereket. Összekeverjük...
14.
paradicsomszósz 500 milliliter • teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál
...hozzáadjuk a ketchupot és a mustárt.
15.
Fedő alatt letakarva főzzük amíg a hús puha nem lesz ( kb 3 óra ), szükség szerint kevergetjük.
Jó étvágyat!