Bográcsos gulyás bogrács nélkül

Otthon elkészíthető laktató leves.
recept,recept fotó,hagyma,marhahús-lábszár,sertéslapocka,Húslevesek,A magyar konyha receptjei,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Húslevesek
A magyar konyha receptjei
kategóriak
Húslevesek › A magyar konyha receptjei › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Hagyma ›Hozzávalók
Hozzávalók
paprikás paszta, gyulyásba | 0 ?? | kcal | |
burgonya | 1.5 1380 | kilogramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 20 22 | gramm kcal | |
gulyás fűszerkeverék | 2 28 | teáskanál kcal | |
hagyma | 1.5 660 | kilogramm kcal | |
hámozott paradicsom konzerv | 400 92 | gramm kcal | |
majoránna | 0 ?? | kcal | |
marhahús-lábszár | 1.5 1950 | kilogramm kcal | |
paprika | 150 24 | gramm kcal | |
piros paprika, őrölt | 6 95 | teáskanál kcal | |
sertéslapocka | 1.5 4470 | kilogramm kcal | |
sertészsír | 125 1120 | gramm kcal | |
só | 6 0 | teáskanál kcal | |
víz | 200 0 | milliliter kcal | |
víz | 2 0 | liter kcal |
Recept
1. Hagymás alap
hagyma 1.5 kilogramm • sertészsír 125 gramm • víz 200 milliliter
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Egy nagy lábasban felolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk a hagymát és 10 percig kevergetve pirítjuk. Vizet öntönk alá és további 10 percig időnként megkeverve hagyjuk a hagymát fedő alatt főlni.

2. Marha hús
marhahús-lábszár 1.5 kilogramm
A marhahúst megmossuk és kockára vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához, kevergetjük, amíg a hús egy kicsit meg nem pirul.

3.
só 3 teáskanál • gulyás fűszerkeverék 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 6 teáskanál
A lábast levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a sót és a fűszereket.

5. Sertéshús
sertéslapocka 1.5 kilogramm • paprika 150 gramm • fokhagyma 10 gramm
A húst megmossuk, kockára vágjuk. Hozzáadjuk a marhahúshoz együtt a préselt foghagymával, és zöldpaprikával - az egyiket egészben, a többit felvágva. További 30 percig főzzük.

6.
burgonya 1.5 kilogramm • hámozott paradicsom konzerv 400 gramm
A krumplit megpucoljuk, megmossuk. Egy nagyobb krumplit elteszünk egy tál vízbe. A többit kockákra vagdossuk, és hozzáadjuk a húshoz. A paradicsomot felvágjuk, és együtt a levével, melyben volt a paradicsom, hozzáöntjük a húshoz. A krumplit puhára főzzük kb 20 percig.

7.
fokhagyma 10 gramm • só 3 teáskanál • paprikás paszta, gyulyásba • majoránna
A végén hozzáadjuk a lereszelt krumplit, amelyet eltettünk. Ízesítjük préselt foghagymával, valamint sózhatjuk, és erős pistát, majoránnát adhatunk hozzá. Forrni hagyjuk és már kóstolhatjuk is az első porciót.

Jó étvágyat!