Bon Batatas von Forno
Sárgarépával, darált hússal, béchamell mártással és mozzarellával sült édesburgonya.
recept,recept fotó,édesburgonya,répa,sertés darálthús,Mozzarella sajt,Sertéshús,
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
Mozzarella sajt | - | ||
fehér bors, őrölt | 125 | teáskanál | |
hagyma | 300 | gramm | |
köménymag, darált | ¼ | teáskanál | |
napraforgó olaj | ½ | deciliter | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
répa | 800 | gramm | |
rétesliszt | 2 | evőkanál | |
sertés darálthús | 800 | gramm | |
szerecsendió - virág | ½ | teáskanál | |
só | ½ | teáskanál | |
só | - | ||
vaj | 50 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ | liter | |
édesburgonya | 800 | gramm |
Recept
3.
Miután kihűlt meghámozzuk a burgonyát és a sárgarépát.
4.
napraforgó olaj ½ deciliter • só ½ teáskanál • köménymag, darált ¼ teáskanál
Vágjuk a burgonyát 5 mm-es karikákra, és tegyük kiolajozott tepsibe. Vágjuk a sárgarépát csíkokra, és tegyük a burgonyára. Sózzuk, és őrölt köménnyel enyhén ízesítjük.
5.
napraforgó olaj 2 evőkanál • hagyma 300 gramm • sertés darálthús 800 gramm • fehér bors, őrölt 125 teáskanál • szerecsendió - virág ½ teáskanál • só
Olajon az apróra vágott hagymát aranybarnára sütjük. Hozzáadunk a darált húst, fehér borsot, szerecsendiót és sót. Kb. 20 percig puhára főzzük.
6.
vaj 50 gramm • rétesliszt 2 evőkanál • zsírszegény tej 1,5% ½ liter
Olvasztunk fel egy kis vajat egy kis csészében, és szórjuk meg egy kanál finom lisztel. Keverjük össze, és keverés közben fokozatosan adjunk hozzá tejet. Sűrítés után hagyjuk kihűlni.
7.
A burgonya és a sárgarépa rétegre tegyünk egy másik réteg húsmasszát és egy másikat béchamellel. A tetejére mozzarella szeleteket helyezünk.
8.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük 220°C
Jó étvágyat!