Borjú hús borral
Szaftos hús zöldséggel. Burgonyapürével tálaljuk.
recept,recept fotó,borjúlapocka,répa,petrezselyem,zeller,fehérbor, száraz,Borjúhús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Borjúhús
Hozzávalók
Hozzávalók
borjúlapocka | 600 | gramm | |
fehérbor, száraz | 200 | milliliter | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
hagyma | 200 | gramm | |
paradicsom | 200 | gramm | |
paradicsomszósz | 100 | milliliter | |
petrezselyem | 100 | gramm | |
répa | 200 | gramm | |
sertészsír | 50 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | - | ||
víz | 50 | milliliter | |
zeller | 100 | gramm |
Recept
2.
répa 200 gramm • petrezselyem 100 gramm • zeller 100 gramm
A zöldséget megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk. A hagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot leöntjük forró vízzel, majd meghámozzuk és felszeleteljük.
3.
hagyma 200 gramm • sertészsír 50 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.
4.
A húst hozzáadjuk a hagymához és pirítjuk.
5.
paradicsomszósz 100 milliliter • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • fehérbor, száraz 200 milliliter • víz
A húshoz hozzáadjuk az előkészített zöldséget, paradicsom pürét, sót, borsot és felöntjük a borral. Összekeverjük és fedő alatt, időnkénti kevergetés mellett 30 percig pároljuk. Szükség szerint felönthetjük kis mennyiségű vízzel.
6.
paradicsom 200 gramm • fokhagyma 1 gerezd • víz 50 milliliter
Hozzáadjuk a paradicsomot, fokhagymát és felöntjük vízzel...
7.
...puhára pároljuk (kb. 30-45 perc alatt).
Jó étvágyat!