Borjúgulyás burgonyával
Ez az ínycsiklandó sűrű gulyás, biztosan mindenkinek ízleni fog.
recept,recept fotó,borjúlábszár,burgonya,Borjúhús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Borjúhús
Hozzávalók
Hozzávalók
borjúlábszár | 800 | gramm | |
burgonya | 800 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
hagyma | 800 | gramm | |
marha főzelék | 500 | milliliter | |
paradicsomszósz | 150 | milliliter | |
sertészsír | 50 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál |
Recept
2.
hagyma 800 gramm • sertészsír 50 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.
3.
Hozzáadjuk a húst, összekeverjük és a megpirítjuk a húst.
4.
fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só 1 teáskanál • marha főzelék 500 milliliter
Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük az alaplevet vagy vizet.
5.
Összekeverjük és fedő alatt, időnként megkeverve kb. 80 percig főzzük, amíg a hús meg nem puhul (a főzés ideje a felhasznált hús fajtájától függ).
7.
só ½ teáskanál
A burgonyát hozzáadjuk a húshoz, sózzuk, megkeverjük és 15 percig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. A gulyás sűrű, főzés közben időnként érdemes megkevergetni.
Jó étvágyat!