Borjúmáj laskagombával

Nagyon ízletesen elkészített borjúmáj laskagombával. Köretnek kiváló a főtt burgonya vagy a rizs.
recept,recept fotó,borjúmáj,laskagomba,Borjúhús,Fő ételek
Borjúhús
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 100 61 | gramm kcal | |
borjúmáj | 250 350 | gramm kcal | |
csemege uborka | 100 12 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 3 53 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
laskagomba | 300 1014 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 6 810 | evőkanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 2 13 | teáskanál kcal | |
víz | 400 0 | milliliter kcal | |
vöröshagyma | 100 40 | gramm kcal |
Recept

2.
teljes zsírtartalmú mustár 2 teáskanál • finomliszt 2 teáskanál
Megszórjuk liszttel és összekeverjük mustárral.

3.
napraforgó olaj 3 evőkanál
Az így elkészített májat rövid ideig forró olajon pirítjuk. A májat egyenesen egy tányérra szedjük ki.

4.
vöröshagyma 100 gramm • fokhagyma 4 gerezd
Meghámozzuk és megpucoljuk a hagymát. A fokhagymát megpucoljuk és vékony csíkokra vágjuk.

5.
napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk az olajon, amelyben készítettük a májat.


7.
alma 100 gramm
Az almát meghámozzuk, lereszeljük vékony szeletekre és hozzáadjuk a laskagombához.

8.
víz 400 milliliter • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A serpenyőbe beletesszük a májat, felöntjük vízzel és fűszerezzük. Összekeverjük és 30 percig fedő alatt pároljuk.


10.
...és hozzákeverjük a gombás májhoz.

11.
finomliszt 1 teáskanál • só
Végül lágyan meghintjük liszttel, összekeverjük és felforraljuk. Tálalás előtt sózzuk.

Jó étvágyat!