Boros ponyt
recept,recept fotó,ponty,burgonya,fehérbor, száraz,Halak,Gluténmentes ,Laktózmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1000 | gramm | |
fehérbor, száraz | 0.2 | liter | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hagyma | 2 | darab | |
nemes babérlevél | 3 | darab | |
ponty | - | ||
só | - | ||
víz | - | ||
ételízesítő | - |
Recept
1.
ponty • burgonya 1000 gramm • hagyma 2 darab • fokhagyma 3 gerezd • só • ételízesítő • nemes babérlevél 3 darab • fehérbor, száraz 0.2 liter • víz
A zsiradékkal kikent sütőlapra, ráhelyezzük a besózott pontyot, körberakjuk karikákra vágott burgonyával és hagymakarikákkal, illetve fokhagyma gerezdekkel. Ráhelyezünk néhány szelet vajat, lágyan megszórjuk ételízesítővel és felöntjük fehér borral és vízzel.
2.
Közepes hőfokon besütjük 60 percig, sütés közben többször öntözzük a saját levével.
Jó étvágyat!