Boros ponyt

recept,recept fotó,ponty,burgonya,fehérbor, száraz,Halak,Gluténmentes ,Laktózmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1000 920 | gramm kcal | |
fehérbor, száraz | 0.2 164 | liter kcal | |
fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
hagyma | 2 ?? | darab kcal | |
nemes babérlevél | 3 ?? | darab kcal | |
ponty | 0 ?? | kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
ételízesítő | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
ponty • burgonya 1000 gramm • hagyma 2 darab • fokhagyma 3 gerezd • só • ételízesítő • nemes babérlevél 3 darab • fehérbor, száraz 0.2 liter • víz
A zsiradékkal kikent sütőlapra, ráhelyezzük a besózott pontyot, körberakjuk karikákra vágott burgonyával és hagymakarikákkal, illetve fokhagyma gerezdekkel. Ráhelyezünk néhány szelet vajat, lágyan megszórjuk ételízesítővel és felöntjük fehér borral és vízzel.

2.
Közepes hőfokon besütjük 60 percig, sütés közben többször öntözzük a saját levével.

Jó étvágyat!